Běžně by kluby bily na poplach, leč Drsek nepanikaří: „Na hráčích vidím, že dřou a snaží se.“ Optikou černého humoru lze například stopera Dukly Martina Chlumeckého označovat za jednoho z nejlepších kanonýrů posledních kol (dal si už tři vlastní góly).

Ján Krivák je další posilou karvinského týmu.
Karviná hlásí další posilu. Do Slezska míří top stoper slovenské ligy Krivák

Ovšem teď vážně: Duklu nejvíce trápí střílení do té správné sítě. V minulých čtyřech kolech totiž dokázala skórovat jen jednou. „Musíme se v tréninku soustředit na zakončení,“ přiznává Drsek.

Dukle hrozí smutný rekord

Příbram v roce 2016, Lázně Bohdaneč v roce 1997 a duo Hradec Králové a Dukla v roce 1993.

Trenér Plzně Pavel Vrba.
Vrba před Boleslaví: Snad kromě Krmenčíka najdou střeleckou formu i jiní

Co mají tyto kluby společného? Dvě věci. Po šesti kolech svítila na jejich bodovém kontě nula, nicméně hned v tom následujícím, tedy sedmém dějství, dokázaly shodně zabodovat. Teď je však otázka, zda se vytouženého zápisu dočká také Dukla. Nebo stanoví nový rekord české nejvyšší soutěže v sérii porážek od začátku sezony?

Těžký los? Víme o něm

Nabízí se spíše druhá varianta, jelikož tým trenéra Drska jede v pátek na Spartu. A na Letné nedokázali fotbalisté Dukly v předchozích osmi zápasech nejen že vyhrát, ale také tam ani jednou nedali gól.

Pardubický záložník Emil Tischler v červeném dresu FK Pardubice.
Na Euru viděl Čecha s Nedvědem a měl jasno. Chci hrát za Česko, říká Tischler

„Víme, že máme těžký los. S mladými hráči jsme nastoupili na nějakou cestu a s nimi musíme být trpělivější. Hráči pracují, byť body to zatím nenese,“ vzkazuje Drsek už hodně nespokojeným fanouškům.

Jedna výhra může tým nastartovat. Akorát nesmí přijít, až když už je hodně pozdě.

Utkání 1. kola první fotbalové ligy: Baník Ostrava - FK Jablonec, 23. července 2018 v Ostravě.
Ostravský Baník válí. Zůstáváme při zemi, krotí trenér Páník euforii