Na počest mladého fotbalisty a otce dvou malých dcer se nejen u Nevěděla doma rozhoří svíčka. Mnohým, jako například Šakvičance Jarmile Prchalové, však hoří v srdci. „Celý den na něj vzpomínám. Byl ve věku mých dětí. Obrovsky nás všechny jeho smrt zasáhla. Pořád se z toho nemůžu vzpamatovat. Byl to neskutečně hodný kluk, který se hrdě hlásil k Šakvicím,“ podělila se o svoje pocity Prchalová.

Fotbalové utkání Fortuna ligy mezi celky AC Sparta Praha  a 1. FK Příbram 19. srpna v Praze. Josef Šural.
Bývalý kapitán Sparty je mrtvý. Šural zahynul při nehodě autobusu v Turecku

Jako o velice oblíbeném člověku hovořila o talentovaném reprezentantovi i šakvická starostka Drahomíra Dirgasová. „Lidé byli hrdí na to, že pochází ze Šakvic. Všichni ho měli moc rádi. Je to hrozná tragédie,“ řekla Dirgasová.

O vzpomínky na Šurala se na facebooku podělili také šakvičtí fotbalisté prostřednictvím Petra Neuberga. „Pepi, jsme hrdí na to, že jsi proslavil Šakvice. A nejvíc jsme hrdí na to, jak jsi byl přátelský a zdvořilý. Vždy, když jsi dojel k nám na vesnici, zahrál sis s námi fotbal, ať už v létě nebo v zimě. Nikdy ses nepovyšoval a nikdy jsi nepřijel s prázdnou. Daroval jsi nám dresy, fotky, lístky na fotbal. Vždy ses ochotně podepisoval, dokud neskončila fronta. Navždy budeš patřit mezi nás. Nikdy nezapomeneme,“ napsal Neuberg.

Josef Šural.
Na Šuralovu tragickou smrt reagoval Casillas i Barcelona
Slavní sportovci, kteří zemřeli náhle uprotřed rozjeté kariér
Nehody i sebevraždy. Tragických úmrtí sportovců je až příliš, Šural nebyl jediný