Karty jsou rozdány. Nejvyšší okresní fotbalová soutěž na Českolipsku jedno kolo před koncem zná postupující i sestupující týmy.

Zákupy po porážce v dohrávce se Skalicí už nic neponechaly náhodě a v domácím prostředí povinně zdolaly Kamenický Šenov. Tím mohly propuknout postupové oslavy do I. B třídy. Zcela opačné starosti panují v Polevsku a pravděpodobně i v Brništi, kde se musí smířit s návratem do III. třídy.

Zákupy - Kamenický Šenov 2:0 (0:0)

Po nerozhodném a bezgólovém poločase Zákupští přece jen přidali a dvěma góly si zajistili postup.

Branky: Jerson, Vinš. Rozhodčí: Švec.

Brniště - Nový Oldřichov 0:5 (0:3)

Zápas pro domácí nezačal vůbec dobře, neboť už v 5. minutě hosté po rohovém kopu otevřeli střelecký účet. Po čtvrthodině dali hosté během dvou minut dvě branky a bylo vlastně po zápase. Brništi nevycházelo téměř nic. Ve druhém poločase se snažili domácí aspoň snížit, ovšem šance nevyužili. Naopak hosté v 64. minutě dali čtvrtou branku a v 88. uzavřeli střelecký účet 0:5.

Branky: Věchet 3, Mondok, Veits. Rozhodčí: Hybler. Diváků: 40.

Zahrádky - Dubá 1:3 (1:2)

Výhru pro Slavoj zajistil veterán Luboš Wagenknecht, který vstřelil dva góly. Stínem utkání bylo těžké zranění domácího gólmana, jehož po srážce s vlastním obráncem musela odvézt záchranka.

Branky za hosty: 20. a 90. Wagenknecht st., Lodinský. Rozhodčí: Mengr.

Druhé místo v tabulce okresního přeboru si po výhře 3:0 nad Polevskem pojistila Dolní Libchava (oranžové dresy).Dolní Libchava - Polevsko 3:0 (1:0)

Domácí byli ze začátku lepším mužstvem a hostům toho moc nedovolovali. Sami si vypracovali spoustu šancí, ale buď je díky výbornému gólmanovi nebo vlastní nemohoucností neproměňovali. Přesto měla D. Libchava celý zápas bezpečně pod kontrolou.

Branky: Fiala, Jandač, Havelka.Rozhodčí: Švec, Otčenášek a Böhme řídili utkání s přehledem. Sestava domácích: Macek - Rataj, Fiala, Nešický, Kukal - Jandač, Ješeta, Kaňkovský, Lebduška - Balvín, Šiner (Havelka, Pospíšil, Los , Barda).

Stružnice - Loko Česká Lípa 2:4 (1:1)

Z důvodu letošních povodní a značně podmáčeného hřiště v Jezvé, bylo funkcionáři Loko Č. Lípa nabídnuto odehrát zápas se Stružnicí na jejich hřišti. „Za to jim patří velký dík, neboť naše hřiště, pokud konečně přestane pršet, bude ještě několik dní nehratelné," potvrdil Deníku kapitán Dynama Ladislav Křemen.

Na pěkně připraveném hřišti se hrál i pohledný fotbal, se šancemi na obou stranách. Stružnice však vždy dotahovala jednogólový náskok Loko. Když už se chýlil konec zápasu a stav byl nerozhodný 2:2, odehrály se dvě naprosto stejné situace, kterým se divili všichni přítomní.

„Při naší malé domů došlo ke špatné domluvě mezi stoperem a brankářem, míč gólmana minul a útočník Lokomotivy měl jednoduchý úkol," líčil zkušený fotbalista Stružnice. „O tři minuty později se situace jako přes kopírák opakovala, a tak jsme Lokomotivě darovali vítězství 4:2," doplnil Ladislav Křemen.

Branky Stružnice: Kubín a Koždoň.

Skalice B - Sloup 1:1 (1:0)

Rezerva měla po většinu času navrch, hrála velmi dobře a v I. poločase se ujala vedení. Hosté vyrovnali z nařízené penalty, od 80. minuty hráli bez vyloučeného hráče, ale skóre se nezměnilo.

Branky za domácí: Vojtěch Daniel. ČK: 0:1. Diváků: 100.

Kravaře - Kamenice 0:2 (0:2)

Branky: Sedláček, Martínek. Rozhodčí: Hamada, ČK: 1:1 (Nehonský Michal - Vošvrda Radek). Diváků: 40.

Dohrávka 24. kola mezi Kamenickým Šenovem a Dolní Libchavou se uskuteční ve čtvrtek 13. června od 17 hodin.

Program závěrečného kola:

Sloup - Stružnice, Dubá - Kravaře, Loko Česká Lípa - Zahrádky, Kamenice - Brniště, Nový Oldřichov - Dolní Libchava, Polevsko - Zákupy, Kamenický Šenov - Skalice B.

TABULKA

II. třída okresního přeboru Českolipska.