Domácí nastoupili s odhodláním již konečně v přípravě vyhrát a pozitivně se naladit na první mistrovské utkání. Již během prvních dvou minut zahrávali tři rohy a tato útočná aktivita jim vydržela po celý první poločas.
Pěkné akce předvedli domácí v 7. a následně ve 12. minutě. Tu první stačil zlikvidovat brankář hostí Kubínek a druhá skončila střelou těsně vedle. Ale 13. min. již byla pro domácí šťastnou. Křižná přihrávka Kukly za obranu na nabíhajícího Záleského skončila jeho centrem na dobře postaveného Davida Bečvaříka, který z malého vápna snadno doklepl přihrávku do branky – 1:0. Domácí i nadále předváděli divákům dobrém herní situace s kolmými přihrávky a celkem úspěšným zakončením. Taková akce se zrodila i ve 22. min., kdy po kolmici Michala Vaňátka a citlivém ponechání výhody po faulu na Záleského, se ocitl před gólmanem hostí Kukla, jenž podél něj dal na 2:0.
Hned z rozehrání konečně hosté ukázali, že umějí také útočit, ale centr z pravé strany nedokázal Kopic umístit hlavou do branky Kotyka. Ve 29. min. vybojoval uprostřed hřiště míč Šesták a opět českou uličkou mezi stopery našel Davida Bečvaříka, jenž zkušeně, podél vybíhajícího brankáře, zasunul balón do sítě – 3:0. Ve 32. zahrávali hosté ojedinělý přímý kop z pravé strany. Ve výskoku domácí obrana faulovala a rozhodčí Hrbáček nařídil pokutový kop, který úspěšně proměnil Tomáš Kotek – 3:1. Nadále až do konce první půle si Doksy vytvářely další nebezpečné situace (Šimon Jakub, Záleský, Bečvařík), ale již bez úspěšného zakončení.
Po přestávce začali hosté aktivněji. Byli důraznější v soubojích a dostávali se častěji před šestnáctku domácích. V 55. a v 56. min. kopali dva trestňáky z hranice pokutového území. Z prvního dokonce nastřelili tyč Kluchovy branky. Domácí se nějak nemohli probrat z přestávkové letargie a v 60. min. po nedůslednosti a chybě obrany Tomáš Vacek proměnil přesný centr – 3:2.
Trenér Šimek poté provedl naplánované prostřídání několika hráčů a ti hned oživili hru. Do brejků a šancí se najednou dostával Balík, Jakub Šimon, Michal Horčík i Jan Doubrava, bohužel pro Doksy, bez gólového zakončení. Brankovou tečkou utkání byla akce z 81. minuty, kdy Michal Vaňátko nejprve odhlavičkoval centr hostí na své obranné polovině, a pak se rozběhl až do vápna Rynoltic, kde byl včas, aby dorazil přihrávku Michala Horčíka – 4:2.
Domácí tak mohou být spokojeni s výsledkem i s předvedenou hrou.

Doksy A - Rynoltice 4:2 (3:1)

Branky: 13. a 29. David Bečvařík, 22. a 81. Michal Vaňátko – 32. Tomáš Kotek, 60. Tomáš Vacek. Rozhodčí: Hrbáček – Zlatník, Poppr (bez karet). Diváků: 60.
Sestava Doks: Kotyk – Kulha, Vaňátko Michal, Picek Ondra, Šťastný – Záleský, Šesták, Válek, Šimon Jakub – Bečvařík David, Kukla (Kluch, Horčík Michal, Vaňátko Martin, Jakša, Doubrava Jan, Balík). Trenér Michael Šimek.

Autor: Vladimír Černý