V rámci druhého kola krajského přeboru (prvního hraného) hostili fotbalisté českolipského Arsenalu tým Frýdlantu a od samého začátku zápasu bylo jasné, kdo bude na hřišti pánem.

Arsenal Česká Lípa Frýdlant 7:1 (5:0)

Po šestnácti minutách vedli domácí už 3:0 a bylo prakticky rozhodnuto. Hostitelé nakonec slavili vítězství 7:1, pod které se hattrickem podepsal Daniel Kýček.

Trenéři České Lípy Martin Šimon a Roman Ladra nasadili do základní jedenáctky všechny tři posily, které přivedli během letní přestávky. Pavel Vodrážka, Štěpán Hodač a Jan Zemánek pomohli svými spolehlivými výkony k zisku tří bodů. Kdo naopak absentoval, byli Lukáš Mígl, Petr Müller a Marek Ladra. První dva jmenovaní jsou momentálně na dovolené, Ladra léčí zraněnou Achillovu šlachu.

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté, ale ze dvou šancí gól nevytěžili. Nejprve Valta špatně rozehrál, načež se míče zmocnil Štrbák a brankář Chadraba měl plné rukavice práce, aby střelu vyrazil na roh. Po jeho rozehrání napřáhl za vápnem Plesar, jehož bombu ukryl Chadraba do náruče. To bylo na dlouhou dobu ze strany hostů všechno.

Domácí Tomáš Vodrážka (v modrém) v hlavičkovém souboji s Coufalem.Zdroj: Deník/Jaroslav MarekV šesté minutě byl v pokutovém území Frýdlantu faulován Burian a rozhodčí Šmíd nařídil pokutový kop. K němu se postavil Joel Mpong, který bez problémů poslal Českou Lípu do vedení. Následně Bartoš pokazil přihrávku, neboť namazal přímo na nohu Zemánkovi, jehož sražený pokus sebral Hodač, jenž svým centrem našel na malém vápně Daniela Kýčka a ten zvýšil na 2:0.

Aktivní Hodač se vzápětí prosmýkl frýdlantskou obranou, jeho ránu vyrazil gólman Němec jen k volnému Janu Zemánkovi, který neměl problém dopravit kulatý nesmysl do opuštěné branky.

S jídlem roste chuť, Štěpán Hodač byl natolik hladový po gólu, až si jeden sám uvařil. Ve 33. minutě si vychutnal protihráče a střelou k tyči dokončil gólový pamlsek. Před přestávkou se Hodač opět převtělil do role nahrávače a jeho zásilku dopravil na místo určení Daniel Kýček.

Po změně stran pokračovali domácí tam, kde skončili první poločas. Kýček si navedl míč na střed hřiště, jeho navštívenku Němec vyrazil k Michalu Podroužkovi, který trefil poloprázdnou bránu. Do kolonky střelců se mohl zapsat i Pavel Vodrážka, ale pas Kýčka gólově nezhodnotil.

V 61. minutě neudržel nervy na uzdě hostující Suk a po červené kartě zamířil předčasně do sprch.

Kýček s Pavlem Vodrážkou si spolupráci zopakovali o pět minut později, leč výsledek této akce byl totožný s předchozí situací. V 70. minutě uvolnil Zemánek Kýčka, který dovršil hattrick a předvedl gólovou oslavu ve stylu Cristiana Ronalda.

Tři minuty před koncem se ke slovu dostal také Frýdlant. Coufal běžel sám na Chadrabu, který v šestnáctce při snaze vypíchnout míč srazil hostujícího hráče k zemi a sudí Šmíd nařídil druhou penaltu. Její exekuce se zhostil sám faulovaný Petr Coufal a snížil na 7:1 z pohledu České Lípy. Nic dalšího se už nestalo, a tak Česká Lípa slaví na úvod sezony zisk tří bodů po vysokém vítězství 7:1.

Ohlas trenéra

Martin Šimon (Česká Lípa): „Utkání se hodnotí dobře, když jsme vyhráli 7:1. Myslím si ale, že jsme pár gólů mohli ještě přidat. Vítězství bych ale nepřeceňoval. Soupeře jsme na začátku zaskočili třemi góly a potom Frýdlant odpadl."

Branky: 12., 40. a 70. Kýček, 6. Mpong z pen., 16. Zemánek, 33. Hodač, 59. Podroužek - 87. Coufal z pen. Rozhodčí: Šmíd Linhart, Špidlen. ŽK: Valta, T. Vodrážka, Čvančara, Chadraba, Kýček - Plesar, Suk, Štrbák. ČK: 61. Suk (Frýdlant). Diváci: 100.
Česká Lípa: Chadraba - P. Vodrážka, Štálík, Mpong (67. Chyna), Karlík (55. Podroužek), Hodač, T. Vodrážka (65. Čvančara), Kýček, Valta, Burian, Zemánek. (Ješeta, Franko, Tomíček, Holub). Trenéři: Martin Šimon, Roman Ladra.
Frýdlant: Němec - Bartoš (46. Peml), Scheidl, Coufal, Plesar - Barac (65. Ponc), Lode, Šindelář (71. Šorm), Štrbák - Suk, Šena. Trenér: Luboš Stýbal.

Zbývající výsledky:

Skalice - Sedmihorky 0:2 (0:1)
Branky: 17. Vaníček, 83. Petrlák. Rozhodčí: Vrtal, ŽK: 4:3. Diváků: 80.

Jiskra Višňová - TJ Doksy 1:3 (1:0)
Branky: 45. Nosek - 56. Picek, 62. J. Šimon, 94. M. Šimon. Rozhodčí: Halama Miroslav - Šmíd Miroslav, Mařatka Karel, ŽK: 2:6. Diváků: 150.

Více o utkáních ZDE: Skalice podlehla Sedmihorkám, Doksy otočily skóre ve Višňové

Bílý Kostel - Bozkov 1:1 (0:1)
Branky: 88. Jan Ďuriš z pen. - 26. Mazánek. Rozhodčí: Ujka, ŽK: 4:5. Diváků: 120.

Hrádek - Mšeno 2:1 (2:1)
Branky: 14. P. Rob, 43. Švejkovský - 28. Rozkovec z pen. Rozhodčí: Zlatník, ŽK: 3:2. Diváků: 250.

Semily - Velké Hamry 1:4 (1:0)
Branky: 14. Morávek - 65. a 67. Hlubuček, 48. Linka, 57. Miček. Rozhodčí: J. Blaschke, ŽK: 1:2. Diváků: 120.

Lomnice - Železný Brod 3:2 (2:2)
Branky: 40. a 61. Gaubman, 14. Heřmanský - 2. Šimek z pen., 25. Šefr. Rozhodčí: Marek, ŽK: 1:1. Diváků: 100

Michal Šandor