Vše zhatil nařízený pokutový kop v předposlední minutě řádné hrací doby, kdy dle hlavního arbitra Berky fauloval kapitán hostí Broschinský jednoho z domácích hráčů v pokutovém území. Sám českolipský hráč uznává, že šel do skluzu, stejně jako protihráč, jenže on trefil míč a soupeř ne, takže nařízený pokutový kop byl z kategorie přísných.

Domažlice - Česká Lípa 2:1 (0:0)

Po dvou domácích vítězných zápasech si hosté z Českolipska věřili v získání bodů na domažlickém hřišti a měli k tomu blízko. Úvod patřil domácím, kdy se dvakrát snažil prosadit Veselý, jenže gólman Bojčuk byl na místě. Poté se dostal do šance Gibala, ale byl pomalejší než domácí brankář Houdek, který míč sebral ze země.

V 18. minutě prošel obranou domácích Schön a jeho střelu pod břevno gólman Houdek se štěstím vytáhl nad . Po půl hodině mohl poslat Lípu do vedení Kučera, jenže proti byl domácí gólman, který jeho přízemní střelu v pádu vyrazil rukou do strany a měl zároveň štěstí, že Novotný byl pomalejší než obránce.

Hosté se prosadili v 70. min. Řehákův aut prodloužil ve vápně hlavou Kaňkovský ke Gibalovi a ten se nemýlil 0:1. Od té doby už Českolipští spíše bránili jednogólový náskok, ovšem to se jim vymstilo. Před 80. minutou přišel do českolipského vápna centr, obránci váhali s odkopem, k míči se dostal Matas a bylo srovnáno 1:1.

Českolipští pak udělali v obraně stejnou chybu jako při prvním gólu, když ve vápně nebyl nikdo, kdo by odkopl míč od branky. Ten se dostal k pravé tyči, Broschinský ve snaze dostat jej na roh dle rozhodčího fauloval a byla z toho penalta, kterou proměnil kapitán domácích Mužík. Utkání by však podle všech přítomných slušela remíza.

Ohlasy po utkání:

Domácí trenér Stanislav Purkart byl spokojený: „Já si myslím, že to bylo kvalitní utkání z obou stran. My jsme se velice těžko prosazovali do kvalitní obrany České Lípy. Ta dobře bránila a vyrážela do rychlých protiútoků. Já si cením, že i po obdržení branky jsme neklesli do kolen, a když se nám nedařilo, tak jsme dokázali utkání otočit."

Českolipskému trenérovi Liboru Macháčkovise utkání těžko hodnotilo: „My jsme hráli to, co jsme chtěli, poločas skončil remízou. Věděli jsme, že to přijde, což se nám podařilo. Poté jsme nezvládli naši standardní situaci, kdy jsme dvakrát trefili soupeře a z protiútoku jsme dostali gól. V závěru zápasu prostě rozhodčí pískl penaltu a zápas dopadl tak, jak dopadl.",

Branky: 79. Matas, 89. Mužik (pen). - 70. Gibala. Rozhodčí:  Berka O. Koval, Kubec. ŽK: 1:2. Diváků: 360.

Jiskra Domažlice: Houdek - Strejc (75. Bezděk), Růžička, Matas, Mandous - Leitl, Mužík, Sladký, Došlý (55. Bárta) - Veselý (64. Malý), Dvořák.

Arsenal Česká Lípa: Bojčuk - Broschinský, Beran, Patka, Řehák - Bohata, Schön - Bína (83. Ježdík), Kučera, Gibala (75. Holeček) - Novotný (52. Kaňkovský).

Miroslav Dalík