Domácí byli posíleni o pětici hráčů z ligového A-týmu. Lípa se představila v dobrém světle, vstřelila i gól, který ale kvůli ofsajdu neplatil. Bohužel cenný bod za rodící se remízu ztratila v samém závěru po vlastním gólu Kmoníčka…

Domácí trenér Jiří Skálapo duelu přiznal: „Vyhráli jsme šťastně. Česká Lípa podala velice dobrý výkon. Klobouk dolů před tím, jak organizovaně bránila, což jsem u mužstev z ČFL dlouho neviděl. Byl to dnes velice těžký soupeř, který si nezasloužil prohrát.“

FC Viktoria Plzeň B - Arsenal Česká Lípa 1:0 (0:0)

První poločas byl z obou stran opatrný a vyrovnaný. „Nikdo nechtěl udělat chybu. My jsme hráli dobře takticky a vystrkovali jsme růžky různými průniky a dostávali se do zakončení,“ vrátil se k úvodnímu dějství českolipský lodivodFrantišek Šturma.

Obě mužstva hrála opatrně, takže mnoho šancí se neurodilo, přesto se hrál svižný fotbal s řadou pěkných kombinačních akcí, které končily převážně před šestnáctkou. V 32. minutě se Lípa radovala z gólu, ale zbytečně. Knobloch se dostal za obranu, avšak místo střely z vyložené šance zbytečně přihrál do ofsajdové pozice Procházkovi. V závěru první půle zahrozil tvrdou střelou z osmnácti metrů Šmidrkal, ovšem trefil pouze obránce.

Ve druhém poločase byl českolipský tým lepší, do šance se dostal Procházka, který mířil vedle, zanedlouho se blýskl gólman Mandous, jenž bravurním zákrokem chytil hlavičku Kmoníčka. Na druhé straně likvidoval nebezpečí před svou brankou Bojčuk, když vyboxoval střelu Hory, ten samý hráč v 70. minutě pálil těsně vedle a z protiútoku vystřelil hostující Knobloch, míč se odrazil ke Kučerovi a ten mířil mimo. V závěru duelu vážně zahrozil domácí Hrubý, když orazítkoval tyč.

Viktoria se dočkala vítězného gólu v 89. minutě, jenže nikoliv z vlastních kopaček. Na centrovaný balón před Bojčukovu branku si naběhl jeden z plzeňských hráčů a českolipský Kmoníček ve snaze odvrátit nebezpečnou situaci smolně trefil míč do vlastní branky…

„Filip za to nemohl, protože hlavičkoval v tísni v souboji s dotírajícím protihráčem. Tak to někdy ve fotbale chodí,“ zastal se svého svěřence kouč Šturma.

„Nemám ke klukům žádnou výtku, odehráli utkání velice slušně, Viktorka byla dobrým soupeřem. Ještě bych chtěl vyzdvihnout výkon gólmana Bojčuka, který nás podržel,“ doplnil František Šturma, jehož mužstvo přivítá tuto neděli od 17 hodin tým Loko Vltavín Praha.

Branka: 89. vlastní (Kmoníček). Rozhodčí: Tryzna. ŽK: 1:3, 80 diváků.

PFC Viktoria Plzeň B: Mandous - Wágner (61. Hrubý), Šípek (76. Kyndl), Řezník (61. Petráček), Hoffmann, Kůžel, Beránek, Libotovský, Hora, Štípek, Hájovský.

PFK Arsenal Č. Lípa: Bojčuk - Janek, Bohata, Beran, Nguyen, Knobloch, Patka, Vrabec, Jordák (54. Kmoníček) Nikovski (30. Procházka), Šmidrkal (70. Kučera). Připraveni: Aschenbrener, Barciaga, Zulič. Trenér Šturma.

TABULKA

Tabulka ČFL

Miroslav Dalík