V úterním podvečeru sehrál českolipský Arsenal utkání s FK Hrobce, účastníkem I. A třídy ústeckého kraje. Bylo to další přípravné utkání, které probíhalo v dosti ostrém duchu. „Pro nás to byla cenná zkušenost. Několik zápasů před tímto zápasem jsme vyhráli, alespoň si kluci sednou na zadek. Doufám, že jsme si dnes vybrali hrubky a snad v mistrákách nepřijdou." řekl domácí trenér Kala.

FK HROBCE - ARSENAL ČESKÁ LÍPA 3:7 (3:4)

Úvod zápasu se českolipským fotbalistům nepovedl. Hned ve třetí minutě rozehrával za domácí rohový kop Kühn, poslal míč na hlavu zcela volného Poláka 1:0. O tři minuty později mohl za Hrobce zvýšit skóre Neuman, naštěstí pro lipský tým trefil tyč.

Ve 13. minutě Kýček při rozehrávce trefil protihráče, míč se dostal k Slavíčkovi, ten zatáhl akci po pravé straně a pak přihrál volnému Mikasovi. Ten se nemýlil 2:0. V následných minutách českolipští neproměnili penaltu. Po dvaceti minutách se Lípa dočkala gólu. Kýček vybojoval balón a šel na branku, kde nabídl šanci ke skórování Zemánkovi 2:1.

Pak musel dvakrát ukázat své umění českolipský gólman Chadraba, když likvidoval Slavíčkovy nájezdy. Poslední gól v síti Arsenalu byl tak trochu náhodný. Chadraba Mikasovu střelu sice chytil, ale balón se nešťastně převalil přes ruku do branky 3:1.

Po tomto gólu Lípa začala hrát a přišly i góly. Ve 34. minutě Kýček sebral míč Matouškovi a pak přeloboval domácího gólmana 3:2. O minutu později Hodač po ataku soupeře přihrál Kýčkovi a ten se nemýlil 3:3. O další minutu později trefil Kýček břevno. Tři minuty před koncem první půle Hodač zakončil své sólo gólem 3:4.

Trenér Martin Šimon k tomu řekl: „Začali jsme stejně jako v zimě, kdy jsme zde prohráli 6:0. Po obdržené druhé brance a následném snížení, to jsme nedali penaltu, kluci začali hrát výborně, nezadali se ani v agresivitě. Začali jsme soupeře přehrávat kombinačně."

V úvodu druhého poločasu Hodač našel ve vápně Kýčka, ten na podruhé překonal domácího brankáře 3:5. V šedesáté minutě měli šanci domácí, když Slavíček z vápna přestřelil branku. O dvě minuty později poslal hlavní arbitr po domluvě do šaten domácího Poláka, takže domácí hráli o deseti. Toho využil Hodač k sólu z půlky hřiště, na jehož konci byla branka 3:6. Poslední gól do sítě FK Hrobce padl poté, co Franko vyhrál míč v souboji s obráncem. Následovala nádherná střela šajtlí pravou nohou přímo do šibenice 3:7. Trenér Šimon k tomu řekl: „V závěru soupeři došly síly. Jsem spokojen s tím, jak hráči přistupují k pokynům, které jim s Romanem dáváme. Jsem rád, že dáváme góly. Chyběli nám tři hráči ze základu. Na hřišti to nebylo vidět, kluci je nahradili, proto máme tak široký kádr. Musím ještě vyzdvihnout Stanleyho Franka, který jako mladý hráč vytvořil nádhernou akci s překrásným gólem do šibenice."

Sestava Lípy: Chadraba - Burian, Valta, Podroužek, Karlík - Mígl (72. Ladra), Zemánek, Mpong, Müller - Hodač (75. Franko), Kýče.

Miroslav Dalík