Domácí hráči i přestože prohrávali 0:1, dokázali zápas obrátit a dokonce nadělit soupeři čtyři góly!

Domácí trenér Jaroslav Veselý utkání zhodnotil takto: „Musím říci, že Lípa se velmi zkvalitnila, když to srovnám se zápasem v České Lípě. Je organizovanější, i když jsme se na ni připravovali, tak nás v úvodu utkání přehrávala a zaslouženě vedla. Nás nakopl vyrovnávající gól a udávali jsme tempo a mohli jsme vést více než dva jedna. Druhý poločas byl boj a otázka, jestli soupeř dá kontaktní gól, nebo my dáme třetí, což se nám povedlo. Musím přiznat kvalitu soupeře, který zde předvedl slušný výkon a nezasloužil si zde prohrát čtyři jedna.“

FK OEZ Letohrad - Arsenal Česká Lípa 4:1 (2:1)

Česká Lípa vstoupila do utkání velice dobře, hned v 5. minutě Vrabec před vápnem vybojoval míč a vystřelil. Míč se odrazil ke Kučerovi, který jej poslal za záda domácího gólmana Finkeho 0:1.

V následných minutách dvakrát zahrozili domácí, jenže míč mezi tři tyče nedostali. Ve čtrnácté minutě brankář Finke vytáhl Patkovu střelu, směřující pod břevno, nad branku. O dvě minuty později mohl skóre srovnat Nadrchal, jenže při vyložené šanci uklouzl a poslal míč nad. Stejně se mu vedlo po centru Novotného, jen s tím rozdílem, že tečoval centr mimo branku. Pak přišla největší Vrabcova šance ke zvýšení skóre, ovšem z vyložené pozice poslal míč vedle tyče.

Domácí se dočkali vyrovnávacího gólu po chybném odhlavičkování Bohaty, kdy se k míči dostal Nadrchal a gólman Bojčuk byl bezmocný 1:1. Tři minuty před koncem prvního dějství šli domácí do vedení gólem Vukadinoviče, jehož nepohlídala obrana a on se dostal před gólmana 2:1.

V úvodu druhé půle chtěla Lípa srovnat skóre, šanci k tomu měla. Přesto prvně zahrozili domácí opět Nadrchalem, který se dostal před Bojčuka, ale neprostřelil jej.

Po deseti odehraných minutách druhého poločasu ohrozil domácí branku Broschinský z trestného kopu, jeho střela šla těsně vedle tyče. Zanedlouho se do gólové šance dostal znovu Vrabec, jenže brankáře neprostřelil. V té době snaha Lípy o vstřelení branky vrcholila, ale o osm minut později fauloval Kučera u brankové čáry ve vápně Bíra a hlavní arbitr nařídil pokutový kop, který proměnil Brendl ve 3:1. Účet utkání potvrdil čtvrtým gólem v českolipské síti Just, když si poradil se Zuličem.

Trenér českolipského mužstva František Šturma k výkonu svého týmu řekl: „Takhle vysokou prohru jsem nečekal vzhledem k tomu, že jsme poslední utkání zvládli. Musím přiznat, že soupeř hrál velice dobře. My jsme dělali individuální chyby, takže soupeř zaslouženě zvítězil. My se musíme z tohoto utkání oklepat a vyříkat si chyby. Za týden nás čeká těžký zápas v Roudnici, kde budeme chtít odčinit tuto prohru.“

Branky:27. Nadrchal, 42. Vukadinovič, 68. Brendl (pen), 81. Just 5. Kučera. Rozhodčí Koval. ŽK: 3:2 (Macek, Novotný, Brendl Bohata, Štálík). 300 diváků.

Sestava Letohradu: Finke Černohorský (63. Niessner), Macek, Vaniš, Kail Vukadinovič, Novotný, Bíro, Nadrchal (89. Kulhánek) Just (86. Nágl), Brendl Trenér: Jaroslav Veselý

Sestava České Lípy: Bojčuk Broschinský, Bohata (46. Beran), Štálík, Zulič Knobloch (66. Šmidrkal), Patka, Kučera, Jordák (46. Nikovski) Procházka, Vrabec. Trenér František Šturma.

Miroslav Dalík