„Po dlouhém a nepříjemném jednání se vedení klubu TJ Litol rozhodlo odstoupit z rozehraného divizního ročníku 2015/ 2016. Litolský tým tak již o víkendu k mistrovskému zápasu do Semil neodcestuje a je prvním sestupujícím ze soutěže. Dosavadní výsledky našeho týmu budou anulovány," informoval včera klub Řídící komisi pro Čechy.

„Hlavním důvodem pro toto rozhodnutí byly tři zásadní věci. Velice úzký kádr A- mužstva, finanční potíže, a také to, že dva hlavní představitelé oddílu nemohou ve své práci pro oddíl, respektive pro A-tým pokračovat, ať už z důvodu nemoci nebo pracovního vytížení. Po několika jednáních s hráči a členy klubu se nepodařilo najít jiné řešení. Výkonný výbor tedy dospěl k tomuto názoru a zároveň se všem omlouvá."

Litolští v dosavadních 18 zápasech sezony získali 10 bodů, a to všechny na domácím trávníku.

Jediný zástupce z Českolipska v divizní skupině, FC Nový Bor, získal letos nad zmiňovaným odstoupivším klubem pět bodů. „Pro nás to znamená menší nepříjemnost, neboť právě těch pět bodů nám bude z tabulky odečteno," reagoval na dotaz Českolipského deníku sekretář Jiří Obrovský.

Ale relativně ještě „hůře" na tom jsou týmy FK Pěnčín/ Turnov a MFK Trutnov, protože oba celkům se kvůli dvěma výhrám nad Litolí odečte bodů šest.