Odnesly to Vratislavice s bývalým novoborským hráčem Zbyňkem Rampáčkem v čele.

FC Nový Bor – Vratislavice 7:0 (5:0)

Na otázku zda byl jeho tým tak dobrý nebo soupeř tak špatný odpovídá trenér domácích František Kubáň bez rozmyšlení: „To druhé. Věděli jsme, že přijedou s některými hráči z béčka. A také jsme věděli, že přes léto moc netrénovali.“

Neznamená to však, že by si touto odpovědí nevážil výkonu svého týmu. „Skvěle zahráli Havlásek, Hoffman, oba útočníci a další se také přidali.“ Oba domácí útočníci dělali hostující obraně problémy skoro celý zápas. Svou „vizitku“ nabídli Vratislavicím už v páté minutě, když Stromecký po rychlém protiútoku přihrál Budskému, který byl následně v pokutovém území faulován. Sám faulovaný hráč pak penaltu proměnil – 1:0.

V 11. minutě se mohl střelecky prosadit po chybě hostujícího obránce třetí nejmladší hráč na hřišti Demke, ale jeho střela šla vysoko nad.
Druhý gól přišel v 15. minutě. Havlásek prošel středem hřiště, nahrál Budskému a ten se opět nemýlil – 2:0.

24. minuta mohla patřit Demkemu, který udělal ve vápně chytrou zasekávačku, ale gól z následné střely nepadl. Zastoupili ho však jeho spoluhráči. Nejprve zvýšil na 3:0 Havlásek přímo z rohu (rozhodčí přiznali gól jemu, i když zde byla lehká teč vratislavického hráče) a hned minutu nato se prosadil Stromecký – 4:0.

Tento gól definitivně Vratislavice položil, naopak domácí se ještě s větší chutí pouštěli do útočení a podařilo se jim do poločasu vstřelit ještě jednu branku. Autorem byl znovu Stromecký. Novoborští hráči tak zažili při odchodu do kabin, to co už dlouho ne - potlesk svých diváků.

V 51. minutě předvedl pěkný přímý kop Kovařík, ale rána šla jen těsně vedle. Stejně tak Demkova křížná střela po zemi.

Demke se však nakonec přece jenom dočkal. Po Vávrově centru zvýšil na 6:0. Skóre zápasu završil hráč, který vlastně střílení gólů ani nemá v „popisu práce“, naopak se jim snaží zabránit. Úzká lavička (chyběli Suněk, Novák a Veselý) donutila domácího trenéra, aby patnáct minut před koncem zápasu poslal na hřiště místo Budského Milana Szaba, dlouholetou brankářskou oporu. Od diváků se ozývaly povzbuzující výkřiky „Milane, dej gól“. A ono se to opravdu povedlo. Kovaříkův roh se snesl na hlavu Szaba, který tak svou přesnou hlavičkou mohl završit skvělé sobotní fotbalové novoborské odpoledne.

Branky: 5.(pen), 15. Budský, 26., 34. Stromecký, 25. Havlásek, 63. Demke, 76. Szabo.

Rozhodčí: Mařatka. Žl. k.: 0:3.

Diváci: 130.

Nový Bor: Blumentritt – Baťka, Bláha, Hoffman, Holeščák – Demke, Kovařík, Havlásek, Vávra (67. Vomáčka) – Budský (75. Szabo), Stromecký.

Autor: Alex Neugebauer