V rámci 2. kola přivítali svěřenci trenéra Libora Macháčka nováčka soutěže Zápy a znovu ukázali, že se body z České Lípy v letošním ročníku snadno vozit nebudou.

Arsenal Česká Lípa - Zápy 2:0

Skóre utkání otevřel přesnou střelou Martin Kučera, jehož po hrubé chybě brankáře Pařízka podpořil střídající Karel Kaňkovský. Arsenal si tak po výhře 2:0 připisuje do tabulky tři body a poskočil na průběžné druhé místo.

„Panuje velká spokojenost, protože máme po dvou zápasech šest bodů. Myslím si, že i naše hra vypadala trochu lépe než v předchozím utkání. Bylo to ale dané soupeřem, který chtěl hrát fotbal," netajil spokojenost hlavní trenér českolipského mužstva Libor Macháček.

V úvodu se dvakrát do zakončení dostal Kučera, ale ani jednou netrefil zařízení. Hosté se dostali k Bojčukově brance až ve 14. minutě, ale centr Květoně srazila pozorná českolipská obrana do bezpečí.

Brankář tým podržel

Ve 33. minutě se míče zmocnil Martin Kučera a s pomocí teče propálil gólmana Pařízka 1:0. Hned vzápětí mohlo být vyrovnáno. Po rohovém kopu, který zařídil sraženou ránou Málek, se do koncovky dostal Doležal, avšak Bojčuk předvedl fantastický zákrok a svému soupeři překazil radost.

Arsenal Česká Lípa Zápy 2:0. Kučera střílí přes Hakla vedoucí branku Arsenalu.„Soupeř měl dvě výborné příležitosti, při kterých nás podržel brankář Bojčuk, jemuž za to patří dík. Mužstvo poté hrálo tak, abychom dali druhý gól, což se povedlo a zápas jsme dovedli do pohodového konce," vrátil se k nedělnímu duelu kouč českolipského Arsenalu, jenž měl v 78. minutě při střídání šťastnou ruku, místo Novotného poslal do hry Kaňkovského, který se mu záhy odvděčil.

Velezkušený gólman Pařízek totiž vyrobil fatální hrubku, když mu míč vypadl z rukavic, a úplně volný Karel Kaňkovský, jenž byl na hřišti sotva minutu, doklepl hrací předmět do sítě 2:0!

Zápy i přes nepříznivý stav nesložily zbraně, ale střela Tomáše Svobody k Bojčukovi ani nedoputovala. Z uctivé vzdálenosti pak napřáhl Holeček, ale konečný výsledek 2:0 už nezměnil.

V dalším kole cestují českolipští fotbalisté do Domažlic. „Bude to soupeř, který první zápas doma prohrál, ale teď vyhrál 4:2. Úvodní porážku z domácího prostředí bude chtít odčinit a vyhrát. Na naší hře nebudeme nic měnit a v žádném případě tam nepojedeme na nějaký výlet, nýbrž se budeme rvát o každý bod," slibuje lodivod Libor Macháček.

„Hráli jsme týmově a vyšlo to," říká Martin Kučera

Vedení českolipského fotbalového klubu získalo během přípravy před podzimní částí ČFL Martina Kučeru na přestup z Viktorie Žižkov a moc dobře vědělo, proč to dělá.

Už v předchozí sezoně totiž svými výkony výrazně Arsenalu pomohl a v tomto ročníku v nastoleném trendu pokračuje. Českolipský záložník se ve 33. minutě zápasu se Zápy napřáhl a s pomocí teče otevřel skóre.

„Doufal jsem, že míč do sítě doputuje," řekl rozradostněně Kučera. „Máme za úkol dostávat se do zakončení, tak jsem to zkusil a jsem rád, že to tam spadlo. Střely z dálky zkouším hodně na tréninku, abych při zakončení dával góly," odtajnil své střelecké schopnosti sympatický záložník.

Během utkání panovalo obrovské vedro a rozhodčí v průběhu střetnutí několikrát zaveleli k občerstvení. Byl to náročný zápas, že?

„Ano, ale splnili jsme to, co trenér chce. Měli jsme další šance, ale hlavně nás podržel Dan Bojčuk. Hráli jsme týmově a vyšlo to. Doma se vyhrávat musí, je to super start a my v tom jen musíme pokračovat a odvézt nějaký ten bod v sobotu z Domažlic."

Co od nich očekáváte?

„Počítám, že na nás asi vlétnou. Budou hrát doma a nebudou tolik zatažení jako Hlavice nebo Zápy. Asi to bude otevřenější fotbal a my budeme moct chodit do rychlých brejků."

Statistiky

Branky: 33. Kučera, 79. Kaňkovský. Rozhodčí: Novák. ŽK: Bohata, Schön Duben. 380 diváků. Poločas: 1:0.

Česká Lípa: Bojčuk - Broschinský, Beran, Patka, Bína - Bohata, Schön (83. Ježdík), Gibala (69. Holeček), Kučera, Řehák - Novotný (78. Kaňkovský). Trenér Macháček.

Zápy: Pařízek - Duben, Květoň, Doležal, Petržílka - Svoboda M., Svoboda T., Hradecký (65. Chrobák), Hakl - Málek (89. Kovařík), Glasnovič (56. Dalekorej). Trenér Hradecký.

Zbývající výsledky

Chrudim - Převýšov 1:1 (0:0)

FC Chomutov - Loko Vltavín 1:1 (0:1)

Hlavice - Sparta Praha B 0:4 (0:1)

Kunice - Strakonice 2:1 (1:1)

Karlovy Vary - FK Kolín 3:0 (1:0)

Horní Měcholupy - FC Písek 3:1 (2:1)

Roudnice - SK Kladno 2:0 (1:0)

Králův Dvůr - Domažlice 2:4 (2:1)

Michal Šandor