Honzo, v tvé bohaté kariéře jsi vystřídal spoustu klubů, mohl bys nám říct, kde všude jsi působil?

S fotbalem jsem začínal v Rapidu Pavlovice. Poté jsem jako žáček přešel do Slovanu Liberec, ve kterém jsem postupně prošel až do „A" mužstva. Dále jsem také hrál ve Viktorii Plzeň, Zenitu Časlav, Chmelu Blšany, Sk Varnsdorfu, Graffinu Vlašim, Fc Nitra a Sk Kladno.

Můžeš prozradit, kde se ti líbilo nejvíce, a kde nejméně?

Nejhezčí byly starty za Slovan Liberec v první lize a v pohárech. Dále pak postup s Arsenalem do ČFL a půlrok ve Vlašimi, poté jsem se bohužel zranil. Naopak nejhorší mé působení bylo na Slovensku v Nitře. Ani ne tak fotbalové, ale tím prostředím a chováním.

Dostali jste od trenéra před dovolenou nějaký tréninkový plán?

Ano, od trenéra jsme dostali individuální plány, jejich náplní byly různé doplňkové sporty, jako je futsal, tenis. U mě hlavně převažuje hokej, mimo toho ještě posilovna a různé formy běhání.

Pokud se nepletu, tak ti končí smlouva. Jak vypadá tvé další působení v České Lípě?

Budu v Arsenalu pokračovat! Mezi svátky jsem prodloužil o další půl rok. Měl jsem sice nějaké nabídky, ale k těm už se nemá cenu vracet, ani je rozebírat.

Po podzimní části jste zatím na 6. místě tabulky, jsi spokojený s tímto umístěním?

Myslím si, že to mohlo být o trošku lepší a mohlo být o pár bodů více, ale i tak je to vcelku dobré umístění.

Dařilo se vám hlavně ke konci podzimní sezony. Myslíš si, že to bylo příchodem nového trenéra?

Rozhodně! Příchodem nového trenéra se nám začalo dařit více, také jsme si začali více věřit. Spoustu věcí se změnilo ku prospěchu celého týmu, vše si konečně dobře sedlo.

S jakým cílem půjdete do jarní části?

S tím, abychom navázali na takové výsledky a výkony, které jsme předváděli na konci podzimní části. A aby se naše hra líbila fanouškům a divákům, kteří dorazí na stadion.

Jak bereš své mladší spoluhráče v týmu?

V pohodě. Ti, co jsou v kabině, tak se chovají dobře a snaží se. Momentálně jsou u nás v kádru Péťa Horák s Martinem Válkem a oba to jsou snaživí kluci.

Vidíš v někom z nich potencionál k tomu, aby se dostali daleko?

Jestli v někom z nich vidím talent, říkat nebudu, protože vždy, když jsem si někoho tipl, tak to pak dopadlo špatně (smích).

Zaslechl jsem, že se věnuješ také trénování, je to tak?

Ano, věnuji se každé pondělí klukům ze ZŠ Jižní. Mají to místo tělesné výchovy ve škole a je to s nimi moc fajn. Fotbálek je kolikrát hodně vyhecovaný (smích).

Jaký je tvůj fotbalový sen?

Můj současný sen je, aby se dařilo Arsenalu a abychom skončili v tabulce co nejvýše. A také aby fotbal v České Lípě pokračoval i nadále, nejen na jaře.

Patříš mezi největší oblíbence českolipských fandů, jaký je to pocit?

Tak pocit je to určitě moc příjemný! I oni jsou moji oblíbenci (smích).

Radek Chyna