Středočeši se krčí na 12. místě tabulky se ziskem čtyř bodů, když jednou vyhráli, remizovali a prohráli. Českolipští jsou na tom o něco lépe, po dvou domácích úspěších podlehli Domažlicím a klesli na 7. příčku.

Duel FK ARSENAL Česká Lípa – SK Kladno začíná v neděli 2. září v 17 hodin na městském stadionu. Hlavní rozhodčí tohoto klání bude Olga Zadinová z Čáslavi, které budou na čarách asistovat Josef Vnuk z Třebovle a Josef Svoboda z Divišova. Delegátem FAČR bude Robert Hamouz z Rakovníka.

Vizitka SK Kladno

Ještě v sezóně 2009/2010 hrálo Kladno v Gambrinus lize, kde však skončilo na 15. pozici a poroučelo se do druhé ligy. Kdo čekal, že budou Středočeši bojovat o zpětný postup do nejvyšší české soutěže, musel být zklamán. Ani v následujícím roce se jim nedařilo a po nepovedeném ročníku znovu obsadili 15. příčku, což znamenalo sestup do České fotbalové ligy. Ani v ČFL kladenské neúspěchy nebraly konce, mezi třetiligovou smetánkou se Kladenští umístili až sedmnáctí a jen díky lepšímu skóre neklesli do divize.
Během přípravného období odehrálo kladenské SK řadu přátelských zápasů, namátkou remizovalo s Brozany, porazilo Meteor, Dobřichovice, juniorku Bohemians 1905 či Zličín.

V generálce na nový soutěžní ročník v ČFL ale podlehlo Hořovicku 2:3. Ani v Poháru České pošty nijak neoslnilo, v 1. kole totiž po bezbrankové základní hrací době vypadlo na penalty s N. Strašecím. V utkání se navíc zranil exligista Pavel Bartoš, jenž si natáhl zadní stehenní sval a bude asi měsíc mimo hru.
V létě se Kladno stalo farmou Bohemians 1905. Mezi posily patří Procházka, Zahálka, Vavřina, Novotný a Kolumbič. Naopak do Příbrami zamířili Čížek a Skořepa, oba formou hostování.

Kladenští v nové sezoně odehráli tři zápasy s bilancí jedné výhry, remízy a porážky. V domácí premiéře si body rozdělili s K. Vary, načež podlehli Roudnici, ale pak si spravili chuť, když na svém pažitu porazili Králův Dvůr.

Hlasy z kabiny

Po těsné porážce v Domažlicích si hráči českolipského Arsenalu zvedli sebevědomí, když v rámci 2. kola Poháru České pošty porazili Varnsdorf 2:0, a na konci září se tak utkají s úřadujícím mistrem Gambrinus ligy Slovanem Liberec. Skóre zápasu otevřel pěkným lobem Novotný, kterého po změně stran podpořil Ježdík, jenž zakončil Kučerův rohový kop. Když se v 72. minutě nechal vyloučit hostující Martan, bylo všechno jasné. Českolipští byli po celé utkání aktivnější a právem postoupili do další rundy.

Duel s Kladnem ale nebude procházka růžovou zahradou, to ví i trenér Libor Macháček. „Nebude to lehký zápas, protože poslední utkání odehráli velice dobře. My budeme muset zapomenout na zápas s Varnsdorfem a soustředit se vyloženě na Kladno. Musíme vymyslet něco, jak soupeře porazit."
„Slyšeli jsme, že Kladno hraje dobrý fotbal a dává góly. Hrajeme doma a musíme vyhrávat. Když doma ztratíme nějaké body, tak se nám vzdálí čelo tabulky," uvědomuje si Jiří Ježdík.

Obránce Jan Broschinský, který právě dnes slaví 27. narozeniny, má naprosto shodný názor: „Kladno svůj kádr hodně obměnilo, znám tam už asi jen dva hráče a zcela určitě má jejich mužstvo svou kvalitu. Hrajeme v domácím prostředí, takže bude důležité, když potvrdíme středeční postup v poháru nedělním vítězstvím, protože doma bychom měli  vyhrávat."

Autoři: Radek Valenta, Michal Šandor