Do zápasu vstoupili lépe domácí, kteří se zásluhou Gibaly ujali vedení. Hosté však po přestávce hráli jako vyměnění a díky dvěma trefám Poučka si odvezli zasloužené vítězství.

„Viděli jsme zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním se nám dařilo soupeře přehrávat a vytvářet si brankové šance, škoda, že jsme vytěžili jen jednu branku. Nedokázali jsme podržet míč na kopačkách, nedostávali jsme se do tlaku a naopak nechali Spartu hrát," měl jasno domácí kouč Libor Macháček.

V českolipském dresu se znovu představili dva hráči z Liberce, konkrétně Hadaščok a Souza. Kdo čekal, že béčko Sparty přijede posílené o borce z A-týmu, musel být zklamán. V zápise o utkání totiž figuroval pouze člen širšího kádru Kadeřábek.

Arsenal Česká Lípa - Sparta Praha B 1:2 (1:0)

Celý první poločas patřil hostitelům, kteří byli jednoznačně aktivnější a nepustili svého soupeře do žádné vážnější šance. Gibala se Souzou se ještě neprosadili, ale v 19. minutě už bylo u Ploučnice veselo. Po rohovém kopu pálil Štálík, odražený míč se dostal k Miloši Gibalovi, jenž z hranice malého vápna zamířil přesně 1:0.

Sparťané se ke slovu dostali až v 24. minutě, se slabým zakončením Jakubova si Bojčuk poradil. Vzápětí musel kvůli zranění střídat Kučera, jehož nahradil Pouček, což se ukázalo být nakonec klíčové. Poté unikl po křídle Kadeřábek, jehož koncovku Bojčuk zneškodnil. V závěru poločasu pak zpoza vápna napřáhl Hadaščok, jehož tečovaný pokus skončil na břevně.

Záhy jeden ze sparťanů upadl v pokutovém území, ovšem sudí Košan zůstal ledově klidný, což nelibě nesl kouč Hašek. Do kabin tak odcházeli spokojenější domácí, kteří měli jednobrankové vedení v zádech.

Druhá půle byla zrcadlově obrácená. Byli to právě svěřenci trenéra Haška, kteří nedali Českolipským „čuchnout". Středočeši se nastěhovali na svoji útočnou polovinu a neustále zaměstnávali domácí obranu. Skalák s Jiráskem se sice gólu nedočkali, ale v 65. minutě se hosté už radovali. Jakubov vyslal na Bojčuka tvrdý projektil, který českolipský gólman pouze vyrazil před Lukáše Poučka, jenž dopravil balón pohodlně do prázdné branky 1:1.

Českolipští se stále nemohli vymanit ze sevření, Bojčuk se vyznamenal proti nebezpečným střelám Skaláka a Tomáška. Jenže brankář na všechno sám nestačí, o tom se Lípa přesvědčila v 74. minutě, kdy jí rozhodující úder zasadil svým druhým gólem Lukáš Pouček 1:2. Sparťané nechtěli nic ponechat náhodě, jenže třetí branku se jim vstřelit už nepodařilo, ačkoliv k tomu měl hodně blízko hlavičkující Jakubov. Tentýž hráč pak postupoval sám na Bojčuka, a když ani tentokrát neuspěl, skončil zápas vítězstvím Sparty 2:1.

Ohlasy trenérů

„Góly, které jsme dostali, byly z jednoduchých situací a měli jsme je řešit razantně. Potřebovali bychom na ty domácí bodové ztráty adekvátně reagovat kvalitnějšími výsledky na hřištích soupeřů," konstatoval trenérMacháček.

Jeho trenérský kolega z lavičky, asistentMilan Bubla, měl jasno: „V prvním poločase jsme byli jednoznačně lepší, všechno na hřišti klapalo tak, jak jsme si před utkáním řekli. Ale po přestávce začala hrát aktivněji Sparta, u které se projevila kvalita mladíků z reprezentační devatenáctky, naopak naši hráči postupem času působili unaveným dojmem a po vyrovnávací brance nás Pražané jasně přehrávali."

Branky:19. Gibala - 65. a 74. Pouček. Rozhodčí: Košan. ŽK: Hadaščok Polom, Skalák. 530 diváků.

Česká Lípa: Bojčuk - Broschinský (78. Řehák), Štálík, Patka, Ježdík - Bohata (84. Kaňkovský), Schön - Gibala (72. Bína), Kučera, Souza - Hadaščok. Trenér: Macháček

Sparta B: Holý - Jánoš (69. Konate), Tomášek, Hybš, Hovorka - Jakubov, Jirásek, Polom, Skalák (89. Griffiths) - Kučera (24. Pouček), Kadeřábek. Trenér: Hašek.

Trenér Macháček končí. Arsenal jedná s Nečasem

Podle informací, které sportovní redakce Českolipského deníku v pondělí odpoledne získala, byl z funkce hlavního kouče mužstva Arsenalu odvolán hlavní kouč Libor Macháček!

Odvolání kouče Libora Macháčka potvrdil v úterý Českolipskému deníku tiskový mluvčí klubu Michal Šandor. "Kvůli neuspokojivým výsledkům za poslední měsíc vedení klubu odvolalo hlavního trenéra Libora Macháčka. Poslední vítězství českolipských fotbalistů se datuje k 2. září, kdy doma zdolali Kladno, od té doby marně čekají na tříbodový zisk. Jméno nástupce Libora Macháčka zveřejníme dnes v odpoledních hodinách."

Sportovní redakce Českolipského deníku však ví, s kým vedení Arsenalu v posledních dnech jednalo. Je jím Radim Nečas, bývalý český reprezentant a fotbalový trenér, kterému před 16 měsíci nebyla prodloužena smlouva právě u týmu od Ploučnice, kde v sezoně 2010 - 2011 jako hlavní kouč působil. "Nic není rozhodnuto. S vedením českolipského klubu jsem v kontaktu a stále jednáme," sdělil v úterý do telefonu Českolipskému deníku Radim Nečas, který má prý jedinou podmínku: aby si mohl sám vybrat svého asistenta.

Jisté už je i to, že společně s odvolaným Liborem Macháčkem skončil u týmu Milan Bubla. "To mohu potvrdit, právě mi to bylo sděleno," uvedl před chvílí Bubla.

Michal Šandor, Radek Valenta