PROHLÁŠENÍ KLUBU FK ČESKÁ LÍPA

Vážení sportovní přátele,

poslední dobou na webových stránkách FK Česká Lípa přibývá dotazů od příznivců našeho oddílu na to, kdo je po letních změnách vlastníkem fotbalového klubu, kdo klub řídí, za co kdo zodpovídá a jak bylo naloženo se sbírkou fanoušků, která proběhla v měsíci červenci.

Fotbalový klub Česká Lípa se i po odhlášení mužstva z ČFL nadále jmenuje Arsenal Česká Lípa s.r.o. (ID klubu 5110051), a pod tímto názvem se přihlásil do všech soutěží, včetně mládežnických. Změna názvu klubu je možná pouze v případě, že je to nahlášeno písemně na FAČR (Fotbalová asociace ČR) nejdéle do 15. 3. kalendářního roku, což v tomto případě nebylo možné. Proto hraje klub nadále pod názvem Arsenal Česká Lípa s.r.o.

Od sezony 2014/2015 bude klub hrát opět pod názvem FK Česká Lípa o.s.

Struktura českolipského oddílu v ČFL byla následující: společníci JAKUB a.s. 60%, FK Česká Lípa o.s. 40%, spoluvlastnický podíl 1/5 SK Česká Lípa o.s.

Odpovědnost za vedení klubu od 1. 7. 2013převzal FK Česká Lípa o.s., který řídí výkonný výbor v tomto složení:

Vlastimil Horák (předseda FK), Karel Machač (místopředseda FK, zodpovědný za vedení mládeže), Miroslav Dvořák (sekretář klubu, trenér mládeže), Jiří Ješeta (člen výboru, trenér A- mužstva), Bohuslav Najman (člen výboru), Josef Košta (není členem VV, ale zabezpečuje vše kolem chodu A-mužstva a je jeho vedoucím).

V červenci proběhla sbírka věrných příznivců, byl zveřejněn účet FK Česká Lípa o.s., na kterém se k dnešnímu dni sešlo 26 270,-Kč.

Darované peníze byly použity na zabezpečení chodu A-mužstva, konkrétně jsou to pronájmy za užívání hřiště a kabin na Městském stadionu Česká Lípa, náklady na dopravu k utkáním a další položky nezbytné k zajištění chodu A-mužstva dospělých.

Sbírka pokračuje dál. Transparentní bankovní účet pro podporu českolipského fotbalu má číslo 43-558970217/0100. „Jako variabilní symbol mohou zájemci uvádět ID člena FAČR, nebo rodné číslo, eventuálně identifikační číslo," říká Vlastimil Horák s tím, že transparentní bankovní účet umožní dárcům bezproblémovou kontrolu stavu financí.

VV FK Česká Lípa o.s.