„Naším novým generálním partnerem je firma Mirobus s.r.o., nově zvoleným sportovním ředitelem českolipského klubu se stal majitel této společnosti pan Miloslav Lupoměský," potvrdil ve čtvrtek Deníku sportovní manažer Arsenalu Česká Lípa Josef Košta.

„Pan Lupoměský přislíbil, že je ochoten pomoci fotbalu v České Lípě tak, aby se, s ohledem na to, že jsme okresní město, hrála v Lípě zase vyšší soutěž, než je pouze krajský přebor. Proto byl právě ve středu zvolen novým sportovním ředitelem klubu a bylo schváleno nové složení výkonného výboru," potvrdil Košta.

Už jen díky tomu se nabízí otázka ohledně případného posílení českolipského kádru na jarní část v KP.

To Josef Košta vůbec nepopírá. „Jistě, většina hráčů se vrací do přípravy z hostování a o nových posilách jednáme například s Libercem. Svůj zájem vrátit se z Vilémova k nám do Lípy má například Karel Kaňkovský."

Fotbalisté České Lípy zahájí přípravu v pondělí 9. ledna od 17 hodin na domácím stadionu pod vedením trenérského dua Martin Šimon, Roman Ladra.

„Většinu z naplánovaných přátelských zápasu sehrajeme na naší umělé trávě," poukázal manažer Košta s tím, že pouze 16. února pojede Arsenal do Heřmanic v Podještědí, kde se od 19 hodin utká s týmem SK Brná (účastník KP Ústeckého kraje), který zde stráví čtyřdenní soustředění.

„S podzimním vystoupením mužstva jsme spokojeni a chceme si na jaře udržet minimálně druhé místo. Podařilo se nám vytvořit tým, který je příslibem do budoucna. Naším cílem pro jaro bude co nejvíce znepříjemnit postavení zatím suverénnímu lídrovi tabulky ze Mšena," zdůraznil Josef Košta.

Kaňkovský: „Ano, chci do Lípy"

S ohledem na možné hráčské příchody jsme ihned oslovili již zmiňovaného Karla Kaňkovského, fotbalového útočníka z Vilémova, jenž žije ve městě u Ploučnice.

Karle, je pravda, že máte chuť hrát za Českou Lípu?

Máte pravdu, je to tak. Od devátého ledna začnu zimní přípravu s Arsenalem. A pokud o mě trenéři budou mít zájem, tak tam rád zůstanu.

Proč jste se rozhodl ukončit působení ve Vilémově?

Hlavně kvůli svému zaměstnání. Vilémov je přece jen trochu z ruky, takže občas jsem nestíhal dojíždět na tréninky…

Měl jste i jiné nabídky od dalších oddílů z Českolipska?

Ano, třeba z Nového Boru, ze Skalice, z Doks či Holan. Ty nabídky stále ještě platí, s funkcionáři klubů jsme v kontaktu a zatím jsem nikoho z nich neodmítl. Ale pokud bych si měl vybrat, tak dám přednost České Lípě.

A proč právě jí?

Hlavně kvůli tomu, že už nebudu muset nikam dojíždět. Mám tady práci a rodinu. To je pro mě to hlavní.

Nově zvolený VV Arsenalu Česká LípaMiloslav Lupoměský (sportovní ředitel klubu)
Jan Chadraba (předseda klubu)
Tomáš Kucr (tajemník klubu)
Karel Machač (manažer mládeže)
Josef Košta (sportovní manažer)
Další členové výkonného výboru: Pavel Císař, Miroslav Dalík, Vlastimil Horák, Martin Ponocný (hospodář).