Přestože chtěli uspět, opět nebodovali. Hráči českolipského Arsenalu prohráli v sobotu na domácím stadionu s pražským Motorletem po vlastních chybách 1:2.

Trenér Martin Šimon k tomu řekl: „Jsem hodně zklamaný. Na toto utkání jsme se obzvlášť připravovali, hlavně na začátek, který nám nevychází. A stále se opakuje, že si dáváme góly sami,“ láteřil domácí kouč a pokračoval: „Zase jsme vítězství soupeři darovali, jelikož má zkušené hráče, kteří nabídnuté šance dokázali využít. Musím přiznat, že mě někteří naši hráči velice zklamali, což mne mrzí, protože jsme měli toto utkání zvládnout. Děláme chyby, které se nevidí snad ani v dětském fotbale. Je neuvěřitelné, že zase přihrajeme soupeři na dva góly…“

Arsenal Česká Lípa - Motorlet Praha 1:2 (1:2)

Českolipský tým si opět nepohlídal začátek utkání, již ve čtvrté minutě obrana nedokázala dostat míč z vlastní obrany, čehož využil pražský Scharf k prostřelení českolipského gólmana Volka 0:1.

Lípa se snažila o vyrovnání, ale její akce končily převážně před šestnáctkou, chyběla finální přihrávka nebo střela. Po další chybě, Valta neuhlídal Scharfa, ten využil brejku, a následné přihrávce před branku na zcela volného Gábora, který poslal balón do sítě 0:2.

O čtyři minuty později přišla šance pro Lípu něco udělat s průběhem utkání. Toho se ujal Ladra, který prošel z vlastní poloviny před branku hostí a nedal šanci vyniknout motorletskému brankáři 1:2. Jenže až na pár šancí to bylo vše.

Domácí dohrávali bez vyloučeného Zemánka (2 ŽK), přesto v závěru byli blízko k vyrovnání. Podroužek prošel do vápna, poslal přízemní střelu k zadní tyči, kde se objevil Kaňkovský, jenže ten ve skluzu na míč nedosáhl…

Trenér hostí Martin Poustka po duelu konstatoval: „Nebylo to jednoduché, protože zápas ovlivnila spousta sporných situací, které byly posuzovány na moje gusto příliš jednostranně, a proto jsem rád, že vezeme tři body k nám domů.“

Branky: 22. Ladra - 4. Scharf, 18. Gábor. Rozhodčí: Fišer, ŽK: 4:3, ČK: 1:0 (82. Zemánek). Diváků: 130.
Česká Lípa: Volek - Malý, Mígl (56. Zemánek), Vodrážka, Valta - Lacek, Hauer (73. Šimon) - Hodač (59. Chadraba), Ladra (78. Kaňkovský) - Vacek.

Divize B.Zdroj: Deník

Miroslav Dalík