Ani slušné šesté místo a celkový zisk 40 bodů v tabulce krajské fotbalové I. A třídy ho nepřesvědčily o tom, aby své dobrovolné rozhodnutí skončit u mužstva vzal zpět. Rudolf Věchet, tři předchozí sezony kouč Stráže pod Ralskem, v úterý oslavil narozeniny.

„Pro další trénování mužstva ve Stráži mi chybí ta potřebná šťáva, elán a energie. A proto si dám od fotbalu na nějakou dobu klid," přiznal právě dnes 54letý bývalý kouč FK Stráž pod Ralskem, Heřmanic nebo České Lípy B.

„Za poslední tři roky u strážského mužstva jsem poznal hodně dobrých fotbalistů, které jsem do té doby znal jen jako soupeře, například Dominika Vogta, Jakuba Koubu, Petra Jeníka. A těšilo mě, že jsem mohl spolupracovat s prezidentem klubu Davidem Kulhánkem, jehož si velice vážím za to, co dělá pro strážský fotbal," zdůrazňuje Věchet a pokračuje: „Nebýt jeho, tak tady může být padesát pánů Poncarů, Věchetů, Cermanů nebo Nováků, ale bez peněz by se tu nehrálo nic. Zkrátka, jak se říká: poslední zhasíná. Proto je potřeba vážit si lidí, kteří dávají do fotbalu vše, co mohou a někdy i něco navíc."

Na otázku ohledně jeho dalšího možného působiště odpoví překvapivě: „Zatím nevím, hlavně si teď chci od fotbalu odpočinout. Přece jenom těch 738 odtrénovaných zápasů v celé mé kariéře je docela dost."

Věchetovým nástupcem se stal Karel Knejzlík, dosavadní kouč dorostenců.

„Kájovi přeji hlavně hodně sportovního štěstí, protože nová sezona v I. A třídě bude opět těžká. A já chci na tomto místě ještě jednou poděkovat všem hráčům a funkcionářům Stráže, se kterými jsem se během minulých tří let potkal, že mezi námi panovala ta potřebná fotbalová radost," uzavřel Rudolf Věchet, jemuž redakce Českolipského deníku dodatečně přeje hodně zdraví, štěstí a pohody!