Na svém pažitu přehráli nevyzpytatelný Sokol Hostouň 2:1 a nelze opomenout, že z dosavadních čtyř jarních zápasů vydolovali svěřenci trenéra Vladimíra už 10 bodů!

FC Nový Bor - Sokol Hostouň 2:1 (2:0)

Důležité v sobotním utkání bylo, že v posledních deseti minutách první půle vstřelili dva góly. Nejprve v 36. záložník Lukáš Kubeš dlouhým balónem na kraj malého vápna vyzval Petra Stromeckého, jenž hezky zakončil na 1:0, a minutu před pauzou zužitkoval rohový kop hlavičkující Jan Černý.

Od začátku druhého poločasu si hosté vytvořili územní převahu a po pěti minutách se dočkali snížení. Záložník Tomáš Marek dal hlasitě najevo, co si myslí o zákroku na něj, a tak sudí Helena Šálková ukázala na pokutový kop. Gólman Dan Blumentritt směr Burantovy střely sice vystihl, ale gólu zabránit nedokázal.

„Za několik málo minut jsme také reklamovali penaltu za ruku hostujícího obránce a poté nedovolený zákrok na Petra Stromeckého ve vápně, ale píšťalka pokaždé mlčela," pokrčil rameny sekretář Jiří Obrovský.

Na hřišti zavládla nervozita, z lavičky byl vykázán trenér Milan Szabo a Novoborští vyfasovali celkem sedm žlutých karet.

„Hlavně jsme se snažili hráče uklidnit, aby nedošlo k vyloučení. Kluci to také i během několikaminutového nastavení ustáli, což znamená, že máme 29 bodů a v tabulce jsme se vyhoupli do její horní poloviny," těší trenéry Nového Boru.

„Udělali jsme dvě chyby v defenzivě a ty rozhodly. Naší hře chybělo víc klidu. Teď se musíme soustředit na další zápas," uvedl po utkání trenér Hostouně Martin Čurda.

V něm jeho svěřenci přivítají favorizované Kladno, Nový Bor jede na půdu poslední Libiše.

Branky: 36. Stromecký, 44. Černý. Rozhodčí: Šálková Helena, ŽK: 7:2. Diváků: 180.
Nový Bor: Blumentritt - Blumnetritt, Šimoník, Hauer, Černý, Vomáčka (31. Hoke, 46. Chmelík), Janů, Broschinský, Kubeš, Frömmel, Devátý, Stromecký. Trenér: Vladimír Jeníček.