Cvikov - Skalice 3:2 (3:1)

Oba soupeři brali tento zápas jako svůj poslední přípravný, tedy jako generálku před startem jarních soutěží.

Cvikov nenastoupil v kompletní sestavě. „Ale hráči, kteří dostali příležitost, tento zápas poctivě odmakali, i když fotbalově se nám tolik nedařilo. Bylo také vidět, že jsme hráli poprvé na přírodní trávě, což je velký rozdíl od té umělé," upozornil Miroslav Novotný, kormidelník Cvikova.

Hosté drželi míč častěji na svých kopačkách a měli optickou převahu, jenže fotbal se hraje na góly. A Cvikovští dali o ten jeden více.

„Opět jsme těžili z větší produktivity. V důležitých momentech nás dvakrát podržel dobře chytající Jirka Machačný nebo hostující střelci selhali v koncovce," konstatoval Novotný.

První poločas byl podle jeho názoru trochu ospalý, ale do vedení šla ve 29. minutě jeho družina, když se po brejkové přihrávce od Kuběje prosadil Vacek, který střelou podél brankáře otevřel skóre.

Hosté hrozili hlavně z dobře zahrávaných standardek, ale ty se domácím dařilo eliminovat. Brzy po přestávce, přesněji ve 48. minutě, centroval z pravé strany přesně Kuběj a Pěnička se po náběhu a střele z „voleje" nemýlil 2:0. V 62. minutě se radovali také hosté, kdy se parádně z trestného kopu trefil Martínek, jenž Machačnému nedal šanci.

V 80. minutě se prosadili oba střídající domácí hráči. U brankové čáry se uvolnil Tóth a jeho zpětnou přihrávku poslal bez přípravy k tyči Minář a bylo to už 3:1.

Hosté však stále tlačili a vytvářeli si dobré příležitosti, jenže nevyužili je. Nakonec se zaslouženě prosadili, ale až v 89. minutě, kdy míč do branky hlavou dorazil Kazan, a stanovil tak konečné skóre zápasu na 3:2 pro domácí.

„Utkání z mého hlediska splnilo účel přípravy na první mistrovské utkání a myslím, že bylo odehráno v korektním duchu, čemuž přispěla obě družstva. Skalici přeji, aby se jí na jaře v krajském přeboru dařilo v bojích o záchranu," uzavřel Miroslav Novotný.

Branky: 29. Vacek, 48. Pěnička, 80. Minář - 62. Martínek, 89. Kazan.
Sestava Cvikova: Machačný - Lexa, Červenka, Knolle, Urban, Jirák (62. Minář), Coufal, Pěnička, Kutloch (75. Tóth), Kuběj, Vacek. Trenér Mir. Novotný.