K dalšímu existenčnímu zápasu v nejvyšší futsalové soutěži – VARTA futsal lize (od čtvrtka nový název) – odjedou českolipští Démoni vlakem.

„Během vánoční přestávky se žádné změny v kádru neudály, tým zůstává ve stejném složení,“ odpověděl na otázku Deníku kormidelník Karel Kruliš, jenž si uvědomuje, jak veledůležitý mač jeho svěřence čeká.  „Bude to opět o bytí a nebytí, protože s Třincem si to rozdáme v přímé bitvě o udržení naděje na záchranu. Očekáváme nesmírně těžké utkání, ale pokud podáme stabilní výkon a všechno zapadne tak, jak má, pak můžeme být na konci duelu spokojenější my.“

Veronika Vítková
Veronika Vítková boduje! Česká biatlonistka obsadila 3. místo ve sprintu

Rozdíl mezi posledním Třincem a předposlední Českou Lípou jsou pouhé dva body, a protože Jeseník před týdnem hodně nečekaně vyhrál v Teplicích (5:4), poskočil v tabulce na nesestupovou 10. příčku.

Třinecký gólman Ondřej Kreželok k tomu řekl: „Výhra Jeseníku v Teplicích nás v tabulce dostala do ještě horší pozice, než v jaké jsme chtěli být. Teď nás čeká stejně jako před rokem jeden z nejdůležitějších záchranářských soubojů. Loni byli úspěšnější Démoni, což nakonec to nevadilo, jenže letos už by domácí ztráta byla zřejmě posledním hřebíčkem do rakve pro náš tým.“ Připomeňme, že v prvním letošním vzájemném souboji (29. září) na palubovce Č. Lípy se oba týmy rozešly smírně 3:3.

Noc mistrů.
Karatisty z českolipského klubu Sport Relax ocenili v Lucerně

Po návratu ze severní Moravy (sobota ráno) budou mít českolipští Démoni na rekonvalescenci před dalším duelem pouhé dva dny. Hned v pondělí 8. ledna od 20.30 totiž v dohrávce 14. kola vyzvou Gardenline Litoměřice.