Česká Lípa Ve středu večer na palubovce městské sportovní haly Českolipští přivítali druholigový celek Combix Ústí nad Labem a již od začátku zápasu potvrzovali roli favorita. Domácí nakonec svého soupeře deklasovali vysoko 14:5.

Trenér České Lípy Karel Kruliš představil v duelu s Ústím novou posilu Patrika Mažáriho, jenž dříve hrál za Teplice, Spartu či Kladno a prošel i mládežnickými reprezentacemi.

A byl to právě Mažári, který se velkou měrou podílel na vysokém vítězství, neboť vstřelil čtyři branky. Speciální nádech měl souboj pro Miroslava Betyára, který ještě v loňské sezoně oblékal dres České Lípy, ovšem nyní stál na druhé straně barikády.

Domácí začali hodně aktivně, Lakatošovu bombu ze středu hřiště ještě brankář Marek zneškodnil, ale na střelu Tomáše Vobořila, který zakončil spolupráci s Fichtnerem, už nedosáhl.

Vzápětí ale hosté vyrovnali. David Kubala běžel sám na Michálka a srovnal na 1:1. V 5. minutě mohli Ústečtí dokonce otočit skóre, avšak Maštalíř ve stoprocentní šanci selhal.

A tak si slovo vzali opět hostitelé. Štěpán Hodač usměrnil do branky prudký centr Lakatoše a souhru s Fichtnerem gólově vyjádřil Patrik Mažári. V téže minutě zvýšil na 4:1 Tomáš Fichtner a pověstného „bůra" zasadil Combixu Patrik Mažári, jenž převzal pas od Kirova a gólmanu Markovi zahrál na housle známý song „Né, pětku ne!"

Poté sice snížil někdejší českolipský hráč Miroslav Betyár, ale v předposlední minutě prvního poločasu Marek špatně rozehrál, čehož využil Patrik Mažári, který dovršil hattrick a poločasové vedení 6:2.

Do druhého dějství vstoupili Démoni úplně stejně jako do prvního. Důkazem budiž přesná střela Martina Švece.

Svěřenci trenéra Kruliše byli při chuti, ukázkovou kombinaci sehráli Mažári, Havrda a zakončující Hodač, leč Marek neměl pro jejich úmysl pochopení. Co se nepovedlo Hodačovi, podařilo se Patriku Mažárimu s Tomášem Fichtnerem a Českolipští rázem vedli 9:2.

Následně si zářez na střeleckou pažbu připsali ještě Tomáš Vobořil a Štěpán Hodač. Do kolonky střelců se chtěl zapsat i brankář Michálek, který vyrazil podpořit útok, jenomže balónu se zmocnil Miroslav Betyár a přes celé hřiště trefil odkrytou branku. Domácí přispěchali s rychlou odpovědí, kterou zařídil Martin Švec a po něm se prosadil i Milan Lakatoš.

Ve 38. minutě futsalisté Ústí dvěma trefami skóre opět korigovali, David Kubala a Jan Čisár snížili na 13:5.

Poslední slovo řekli hostitelé, Tomáš Fichtner uzavřel gólový účet zápasu a podtrhl vítězství 14:5.

FC Démoni Česká Lípa – Combix Ústí nad Labem 14:5 (6:2)

Branky a asistence: 2. Vobořil (Fichtner), 5. Hodač (Lakatoš), 7. Mažári (Fichtner), 7. Fichtner (Vobořil), 12. Mažári (Kirov), 19. Mažári (Havrda), 24. Švec, 25. Mažári (Lakatoš), 25. Fichtner, 28. Vobořil, 28. Hodač (Švec), 33. Švec, 35. Lakatoš (Hodač), 39. Fichtner – 3. Kubala, 14. Betyár, 30. Betyár, 38. Kubala (Čisár), 38. Čisár (Maštalíř). Rozhodčí: Nešněra, German. Bez karet.

Česká Lípa: Michálek (Kirov) – Havrda, Vobořil, Fichtner, Havlásek, Lakatoš, Hodač, Mažári, Švec. Trenér: Karel Kruliš.
Ústí nad Labem: Marek – Čisár, Lédl, Urbányzky, Maštalíř, Betyár, Kubala, Hladík.

Autor: Michal Šandor