Kamenice - Doksy B 1:0 (0:0)

Ve skupině o udržení porazila domácí Kamenice svého okresního rivala z Doks 1:0.

Domácím pomohl jednak dobrý výkon s kvalitním soupeřem a za druhé mají ve svých řadách třicetiletého zkušeného Václava Serdela, jehož gól v 58. minutě, kdy přehlavičkoval dokského gólmana, zajistil domácím těsnou výhru 1:0.

Šéf hostujícího týmu Oldřich Beránek po utkání lamentoval nad střeleckou impotencí svého mužstva.

„Považte, za celý zápas nikdo z našich hráčů nevystřelil na bránu gólmana Radka Vošvrdy! Teprve až Milan Szabo, náš brankář, vypálil při závěrečném ataku v poslední minutě, bohužel vyrovnání to nepřineslo," uvedl Beránek.

Branka: 58. Serdel V. Rozhodčí: Vokřínek, ŽK: 2:2. Diváků: 50.
Kamenice: Vošvrda Radek, Bednář Patrik, Říha David, Serdel Jakub, Martínek Lukáš, Kisty Jakub, Serdel Václav, Sedláček Maxim, Sedláček Pavel, Miklovič Milan, Štummer Jaroslav. Trenér: M. Havránek.
Doksy B: Szabo Milan, Vítek Jiří, Jantač Petr (53. Vala Ladislav), Horčík Michal, Vidner Martin, Zoubek Martin, Švec Josef, Balík Lukáš, Prskavec Jiří, Paramund Dominik, Jakša Martin. Trenér: R. Novák.

Další výsledky skupiny o sestup:

Jablonné – Osečná 2:1 (0:1)
Branky: 58. vlastní, 81. Čermák – 25. Pokorný. Rozhodčí: Čurda, ŽK: 1:3. Diváků: 60. Jablonné: Holub – Štáfek (89. Teleky), Knolle, Olbrich, Janďura – Černý, Kovalev, Zelený (46. Pavlas), Šimon (90. Murdza) – Čermák, Hetver. Osečná: Taraba – Jarý, P. Kysela, Mareček, Pittner (46. Conway) – Rybář, Tomáš, Trapp, Ulrich (68. Budina) – Pokorný, Novotný.

Hodkovice - Frýdlant B 2:5 (2:0)
Branky: 7. a 38. Pavlík - 78. a 87. Kozák, 57. vlastní, 63. Coufal, 80. Štrbák. Rozhodčí: Ďörď, ŽK: 1:2. Diváků: 60.

Jiskra Mšeno B – Jiskra Mimoň 3:1 (1:1)

Jiskra Mimoň jela do jabloneckých Břízek. A jak se dalo očekávat, k vidění to bylo v baráži I. B třídy západ boj až do poslední minuty.
Hned ve 3. minutě fauloval před vápnem Pešat, k míči se postavil Matušek, vystřelil na branku a k překvapení všech skončil míč v Branišově svatyni, a bylo to 1:0 pro hosty.

V 10. minutě se, po faulu na Hrnčíře, kopal pokutový kop, ale domácí Krámský trefil pouze tyč Michálkovy branky. Poté se Jiskra do svého soupeře zakousla měla územní převahu i šance, ale stále se nedařilo se prosadit.

Hosté podnikali rychlé protiútoky, ale většinou po chybách mšenských hráčů. A Hřeben měl několik příležitostí na vstřelení gólu. Ve 22. vybojoval Hrnčíř míč, přihrál Čížkovi a ten nekompromisně vyrovnal na 1:1. Ve 37. postupoval na branku domácích opět Hřeben, ale Braniš napravil své zaváhání v úvodu. Do poločasu se už stav nezměnil.

I. B třída západMšeno - bíléZdroj: Deník / Březinová Dagmar

Ve druhé půli Jiskra zatlačila, ale dlouho se nemohla, díky malému pohybu hráčů na hřišti, prosadit. Hosté postavili před vápno autobus alá José Mourinho a spoléhali se pouze na nakopávané míče na Hřebena, který dělal obraně domácích největší problémy. Jiskra měla několik dobrých příležitostí, ale chyběl důraz v zakončení.

Domácí vysvobodil Pelta, který si vyzkoušel úroveň B třídy. Vybojoval ztracený míč a přesným centrem našel hlavu Mrkvičky, který se nemýlil. Tři minuty nato se prosadil tečovanou střelou Veselouš a Jiskra si připsala důležité tři body do tabulky.

„Bylo to letos nejtěžší domácí vítězství. Mimoň dala přes zimu mužstvo do kupy a jsem přesvědčen, že příští sezonu budou hrát v ještě vyšších patrech tabulky. Mají tam několik zajímavých hráčů. Tentokrát se nám hra až tak nedařila, ale vybojovali jsme důležité tři body. Smekám před Čížou, který nám šel z áčka pomoci. Pochválit musím i Hrnčíře a Adama Peltu. Ti odehráli velmi dobrý zápas. Ostatní bojovali až do konce, ačkoli bylo vedro a v poli to nebylo ono."

Další výsledky skupiny o postup:

Jenišovice - Holany 9:0

Pěnčín - Rozstání 5:0

TABULKY

I. B třída Libereckého kraje.Zdroj: Deník

Vladimír Černý, Dagmar Březinová