Utkání nemělo vyloženého favorita, což se potvrdilo i v konečném výsledku 1:1.

Doksy - Skalice 1:1 (0:0)

Na konci 25. minuty si hosté vynutili menší tlak a Kotykovu branku ostřelovali Martin Švec a Lukáš Martínek.

V 35. pronikl obranou Skalice aktivní Martin Válek, z hranice šestnáctky vypálil, gólman Osmančík ránu vyrazil a Jakub Šimon poslal balón těsně vedle tyče. O pár minut později z trestného kopu ze šestadvaceti metrů jedovatou střelu Michala Vaňátka gólman Osmančík zlikvidoval a opět Šimon dorážel, ale zblízka vysoko přestřelil.

Na druhé straně kopal Martínek trestňák, ve vápně vyskočil nejvýše Ondřej Lebruška, míč hlavou nadzvedl, ale mířil těsně vedle zadní tyče.

V posledních minutách I. poločasu byli lepší domácí hráči, ale defenziva hostů dokázala všechny nájezdy odvrátit.

V 52. min. pronikl po místě levého křídla Pavel Šťastný a spolu s bránícím Stejskalem se dostali až k brankové čáře (hosté reklamovali faul), Šťastný přesně přihrál na hranici šestnáctky Válkovi. Jeho střelu gólman Osmančík jen rukou nadzvedl, přesto míč skončil v brance. Dokští tak zúročili převahu zpočátku druhé půle 1:0.

Utkání Doks se Skalicí nemělo vyloženého favorita, což se potvrdilo i v konečném výsledku 1:1. Zdroj: Martin JurčikPoté si hosté vytvořili větší tlak a domácí obrana měla plné nohy práce. Skvělá obranná dvojice Ondřej Picek a Michal Vaňátko se dobře popasovala s útočnou silou Skalice. Smůlu měl na svých kopačkách Lukáš Martínek, když z osmnácti metrů levačkou jen těsně minul Kotykovu branku. Blížil se konec utkání, hrálo se s velkým nasazením, tvrdě, ale fér. Doksy držely jednobrankový výsledek jen do 85. min. Při jednom z útoků hostí poslal z levé strany přesný centr Martínek do vápna k nabíhajícímu Ondřeji Lebruškovi a jeho rána po zemi k tyči znamenala zasloužené vyrovnání 1:1.

Ohlasy po derby

Trenér Zdeněk Baťka (trenér Skalice): „Pro nás je to ztráta dvou bodů. Doksy hrají nakopávanou a to nemá s fotbalem nic společného. Kromě pěti minut první půle jsme byli lepším týmem. Rozhodčí nadělal dost chyb, hlavně při gólu domácích. Musím všem našim hráčům poděkovat za přístup k zápasu, bojovnost a touhu po vítězství."

Jiří Löffelmann (vedoucí mužstva Skalice): „Doksy daly docela šťastný gól. Pak hrály dobře zezadu a my jsme se nedokázali prosadit do zhuštěné obrany. Nakonec se nám podařilo naštěstí vyrovnat. Za tohoto vývoje jsem spokojen s bodem. V některých částech zápasu jsme byli herně lepší, ale šancí jsme víc neměli. Byl to remízový zápas."

Lukáš Martínek (kapitán Skalice): „Po faulu jsme dostali gól. V první půli jsme nehráli to, co jsme chtěli a měli jsme při dvou šancích soupeře trochu štěstí. Ke konci jsme zaslouženě vyrovnali. Divím se, že Doksy s tímhle fotbalem jsou před námi v tabulce. Vyhecované derby mělo zaslouženou remízu a hrálo se férově bez záludností. Vážím si síly našeho mužstva, že jsme to nezabalili a dokázali vyrovnat."

Michael Šimek (trenér Doks): „Chyběl nám zraněný útočník Jirka Bečvařík, který by vpředu udržel balón, a tak bychom se pod tlak tolik nedostali. Chtěli jsme jednobrankový náskok ubránit až do konce, ale musíme uznat, že proti nám stál velice dobrý kombinační tým. Při tom vývoji zápasu nás ta remíza trošku štve, byli jsme pár minut od vítězství."

Martin Válek, střelec gólu (Doks): „Škoda, že jsme nedali góly ze šancí v první půli. Měli jsme jich víc než soupeř. Při přihrávce Pavla Šťastného na gól od něj faul nebyl. Byl to běžný souboj. Kluci ze Skalice byli zbytečně pořád nespokojení. Po gólu jsme zalezli do bloku a čekali na brejky a nechali jsme Skalici hrát. Po zápase asi zasloužená remíza, ale my chtěli jednoznačně vyhrát."

Branky: 52. Válek - 85. Lebruška. Rozhodčí: Špidlen, ŽK: 2:4. Diváků: 150.
Doksy: Kotyk - Vaňátko Michal, Šesták, Válek (92. Švarc), Kulha, Picek Ondřej, Bečvařík David, Šimon Jakub (71. Jantač), Šimon Matěj, Šťastný, Kukla (82. Vaňátko Martin). Trenér: Michael Šimek.
Skalice: Osmančík - Kraus (74. Štádler), Stejskal, Kliment (80. Lidmila), Havlásek, Švec, Bezouška, Martínek, Otta, Všetečka, Lebruška. Trenér: Zdeněk Baťka.

Další výsledky krajského přeboru:

Bozkov - Sedmihorky 4:3 (4:1)
Branky: 33. a 42. Červený, 9. Makula, 45. Vanc - 35. a 74. Špína, 80. Červinka. Rozhodčí: Šmíd, ŽK: 3:1. Diváků: 100.

Česká Lípa - Semily 6:0 (3:0)
Branky: 4., 33. a 51. Müller, 9. Hodač, 60. Vodrážka, 80. Kýček. Rozhodčí: Hnětynka, ŽK: 0:2, ČK: 42. Mígl (ČL). Diváků: 100.

Mšeno - Frýdlant 8:1 (5:0)
Branky: 19. a 71. Helm, 41. a 53. Štemberk, 18. Bém, 22. Pelta z pen., 37. Rozkovec, 50. Krejčík - 81. Stýbal. Rozhodčí: Havel, ŽK: 1:0. Diváků: 80.

Železný Brod - Hrádek 0:2 (0:1)
Branky: 30. Švejkovský, 81. Š. Holeček. Rozhodčí: Trejbal, ŽK: 0:2. Diváků: 80.

Lomnice - Višňová 2:1 (1:0)
Branky: 30. Fedorko, 57. Zboroň - 72. Nosek. Rozhodčí: Zlatník, ŽK: 1:3, ČK: 90. Soukup (V). Diváků: 60.

Velké Hamry - Bílý Kostel 3:0 (1:0)
Branky: 22., 83. a 87. Hlubuček. Rozhodčí: Marek. Diváků: 120.

TABULKA

KP Libereckého kraje.Zdroj: Deník

Vladimír Černý