Tři červené karty, dvě penalty, otočení skóre domácích a vzrušující druhá půle. Takový byl zápas v rámci druhého podzimního kola v Doksech, kam přijela Višňová.

Doksy - Višňová 3:2

V první půlhodině spadly do Kotykovy branky dvě višně. Už v 6. min. po centru višňovského Michala Noska předvedl Marek Burian parádního vlastence a hosté vedli 0:1.

Fotbalovou první půlhodinku nevalné úrovně dovršil hostující Radek Dobrovodský gólem z pokutového kopu, když si domácí bek Michal Vaňátko zahrál rukou ve vápně 0:2.

O dvě minuty později viděl rozhodčí ruku na druhé straně a kopala se další penalta. Pokutového kopu se ujal Jakub Šimon a s jistotou proměnil 1:2. Tři minuty před pauzou podržel svůj tým gólman Kotyk, když včasným vyběhnutím zlikvidoval únik Petra Soukupa. V pětačtyřicáté minutě potvrdil převahu domácího mužstva vyrovnávací brankou Jakub Šimon 2:2.

Karet jako máku

Po nudné desetiminutovce druhé části přinesli hostující hráči trochu vzrušení do hry. Rozhodčí nejprve vyloučil višňovského Michala Noska, jenž už měl jednu žlutou kartu z 9. minuty, nyní vyfasoval druhou a musel jít předčasně pod sprchy.

Doksy - Višňová 3:2.Zdroj: Martin JurčikHosté přestali být aktivní, začali diskutovat a jejich lavička byla více temperamentní než obvykle. Dokští začali mít navrch, vytvořili si převahu, ale střelecky byli málo aktivní. To se změnilo v 79. min., kdy poslal přesný centr zprava Michal Horčík ke vzdálenější tyči Vykoukalovy branky a nikým neatakován Marek Burian hlavou vstřelil vítězný gól 3:2.

Višňovští borci na zvrat v zápase už neměli, a tak předvedli divadélko, v němž hráli přední roli. Nejprve zkušený Petr Soukup, jenž po druhé žluté kartě za držení Ondřeje Brodského, až mu roztrhl dres, uviděl kartu červenou. A neúspěšné představení uzavřel čtyři minuty před koncem Josef Kepr za projevy nesportovního chování a také po druhé žluté kartě byl vyloučen.

Minutu před koncem zastavil Kotyk na brankové čáře střelu hostujícího hráče ze závaru, kterého se zúčastnil i gólman Lukáš Vykoukal.

Trenér Doks Michael Šimek po utkání říkal: „Pro nás to byl těžký zápas, protože jsme prohrávali 0:2, a bylo dobře, že se nám podařilo do přestávky vyrovnat. Pak už jsme byli lepším týmem a také nám trochu nahrála nedisciplinovanost hostů.“

Višňová je rozčarovaná  

„Za ty roky jsem si již zvykl, že fotbal někdy není spravedlivý, ale toto se mi zdálo již za čarou. Proto se nedivím našim hráčům a také hráčům jiných týmů, že již nemají zájem hrát vyšší soutěže, jako je třeba krajský přebor a radši si zahrají pro srandu třeba okresní soutěž," uvedl višňovský trenér Milan Melka.

Rozhodčí Nešněra a jeho asistenti Marek a Havel podle Višňové nebyli na výši a trojím vyloučením jejich hráčů hrubě ovlivnili zápas. „Určitě nebudeme podávat nějaké oficiální námitky a odvolání proti výkonu rozhodčích, neboť to je bezpředmětné a také nemáme peníze navíc na stanovené poplatky, ale přál bych si, až bude disciplinární komise udělovat tresty za uvedená provinění našich hráčů, ať se třeba podívá na TV záznam,“ neskrýval nespokojenost s výkonem sudích trenér Melka.

A pokračoval: „Ať se zamyslí nad tím, z jakého důvodu je z TV záznamu odstraněna zhruba 15minutová pasáž, kdy je spuštěna až ve 30. minutě, když Doksy zahrávají pokutový kop? Že by, aby nebylo slyšet nadávání domácího brankáře rozhodčímu, nebo odpískání penalty za ruku našeho Soukupa? A také mé pocity z výkonu rozhodčích podpořily názory nezávislých a také přítomných diváků, když mi po zápase říkali, že toto ještě neviděli. A měli tím na mysli dvojí metr rozhodování a posuzování zákroků na hřišti. To, že by hráči na hřišti měli být samozřejmě disciplinovaní, s tím souhlasím, ale k té nedisciplinovanosti je nesmí také rozhodčí zbytečně vyprovokovat,“ dodal Melka, který si je vědom, kdyby jeho hráči v prvním poločase proměnili své tři šance, třeba by nějaké body odvezli.

Branky: 30. z pen. a 45. Šimon jakub, 79. Burian - 6. Burian (vlastní), 28. Dobrovodský z pen. Rozhodčí: Nešněra, ŽK: 4:8, ČK: 58. Nosek, 83. Soukup, 86. Kepr (všichni V). Diváků: 150.
Doksy: Kotyk Martin - Šimon Matěj, Vaňátko Martin, Vaňátko Michal, Šťastný Pavel, Kulha Michal, Šimon Jakub, Zoubek Martin, Burian Marek, Novák Martin, Horčík Michal (84. Brodský Ondřej).

Další výsledky krajského přeboru:

Rovensko - Frýdlant 5:1 (2:0)
Branky: 28. a 76. Koubek, 39. a 65. Malý, 51. Krejčík - 83. Kozák. Rozhodčí: Bahník, ŽK: 0:3. Diváků: 100.

Bílý Kostel - Přepeře 2:5 (0:1)
Branky: 76. Jaroslav Vacek, 89. Jan Vacek - 37. Nesvadba, 57. Řeháček, 61. Peškar, 63. vlastní, 85. Tokan. Rozhodčí: Paulus, ŽK: 3:3. Diváků: 120.

Skalice - Hrádek 8:1 (3:1)
Branky: 24., 45. a 67. Martínek, 20. Lebruška, 55. Švec, 60. Paštika, 71. Hlavinka, 76. Rydval - 32. Hájek. Rozhodčí: Marek, ŽK: 1:2. Diváků: 150.

Více ZDE: Hráči Skalice svého soupeře nešetřili. Dali mu 8 gólů!

Velké Hamry - Semily 12:1 (5:0)
Branky: 12., 45., 52. a 68. Hlubuček, 34., 64., 74., 82. Rudolf, 26. Mihálik, 29. Soukup, 59. Šidlo, 86. Kozel - 80. Liška. Rozhodčí: Kovářová, ŽK: 0:1. Diváků: 70.

Železný Brod - Sedmihorky 0:1 (0:0)
Branka: 50. Škréta. Rozhodčí: Nešněra, ŽK: 0:1. Diváků: 150.