Doksy – Velké Hamry 0:1 (0:1)

Při rozhovoru před zápasem mezi Doksy a Velkými Hamry řekl trenér hostí Josef Hnídek, že za poslední dvě fotbalové sezony byly Velké Hamry v konečné tabulce krajského přeboru vždy na třetím místě, ale v tomto ročníku by chtěly soutěž vyhrát. "Výrazně jsme posílili, dlouhodobě spolupracujeme s Jabloncem, přišel hráč z Dobrovice a další."

Téměř pět stovek diváků vidělo hodnotné utkání a vytvořilo skvělou atmosféru nevídanou na krajském přeboru. Studenti pobývající na soustředění v Doksech zaplnili celou tribunu a vytrvale povzbuzovali domácí fotbalisty.

Od začátku hráli hosté aktivně, diktovali tempo hry a presinkem nutili soupeře k chybám. V útočné fázi byli silní jak Linka, Rudolf, tak Hlubuček. Jenže zkušená domácí defenziva si poradila se stylem hry Hamrů a co přes ní prošlo, to vyřešil gólman Kotyk.

Téměř celý první poločas byli hráči Doks dozadu výborní, ale pohříchu s jedinou podstatnou závadou, že z několika solidních možností, se nenašel nikdo, kdo by uměl dát gól. Ve dvaačtyřicáté minutě po rohovém kopu měl šanci Michal Vaňátko, ale střílel hlavou těsně vedle.

Vyrovnání by si zasloužili

V poslední minutě první půle neuhlídali domácí Jana Linku, jenž poslal z levé strany centr do vápna Ondřej Šedý vystřelil ze šesti metrů, Kotyk reflexivně vyrazil, ale tentýž hráč dorážel na 0:1.

Doksy - Velké Hamry 0:1 (0:1). Téměř pět stovek diváků vidělo hodnotné utkání a vytvořilo skvělou atmosféru nevídanou na krajském přeboru. Studenti pobývající na soustředění v Doksech zaplnili celou tribunu a vytrvale povzbuzovali domácí fotbalisty.Zdroj: Martin JurčikDo druhého poločasu nastoupila obě mužstva bez střídání. Zdálo se, že hosté trochu polevili v aktivitě a nebyli tak důrazní v útoku. A to ještě přišli v 63. min. o vyloučeného Tomáše Kováčíka po druhé žluté kartě. Útočná hra domácích dostala větší jiskru a v 68. min. poslal zprava Marek Burian přesnou přihrávku Matěji Šimonovi, ale ten střílel z deseti metrů z voleje do náruče Kobachidzeho.

Dvě minuty nato poslal Michal Vaňátko polovysokou bombu z trestného kopu ze třiceti metrů do levé tyče, míč se odrazil na padajícího gólmana a od něj těsně vedle branky. Byla to tak trochu pro domácí smůla. Za výkon v druhém poločase by si vyrovnávací gól zasloužili.

Dvě minuty před posledním hvizdem přesného rozhodčího Horáka, hosté promarnili, po chybné rozehrávce domácí obrany, tutovku špatnou kombinací na hranici domácí šestnáctky. Domácí při závěrečném tlaku se už do dobré pozice pro střelbu nedostali a hosté nakonec byli rádi za hubené vítězství.

Trenér Josef Hnídek (Velké Hamry): „Utkání jsme měli pod kontrolou, ale ovlivnilo to naprosto hloupé vyloučení našeho hráče. Domácí ožili, ale do vážnější akce jsme je nepustili. Dnes to byl od nás dobrý kolektivní výkon, ale druhý poločas od nás se mi moc nelíbil. Výborná obrana domácích. Atmosféra utkání vynikající. Jsme rádi za tři body z Doks.“

Trenér Michael Šimek (Doksy): „Naši hráči se vydali v tomto zápase ze všech sil a zasloužili si dát gól. Poctivě bojovali celý zápas.“

Branka: 45. Šedý. Rozhodčí: Horák, ŽK: 3:3, ČK: 63. Kováčik (VH). Diváků: 450.
Sestava Doks: Kotyk Martin, Šimon Matěj, Vaňátko Martin, Vaňátko Michal (K), Šťastný Pavel, Kulha Michal, Zoubek Martin, Burian Marek, Novák Martin, Jakša Martin, Brodský Ondřej.

Další výsledky krajského přeboru:

Hrádek - Bílý Kostel 0:0
Rozhodčí: Lavrenčíková, ŽK: 2:5, ČK: 81. Jar. Vacek (BK). Diváků: 210.

Višňová - Frýdlant 4:3 (3:2)
Branky: 4. T. Mazánek, 10. M. Mazánek, 30. Jelínek, 73. Dobrovodský z pen. - 21. a 55. Havlíček, 33. Kozák. Rozhodčí: Blaschke, ŽK: 3:6, ČK: 72. Průcha (F). Diváků: 430.

Přepeře - Železný Brod 2:0 (1:0)
Branky: 30. Nesvadba, 55. Řeháček. Rozhodčí: Matas, ŽK: 3:1, ČK: 28. Kotlár (ŽB). Diváků: 150.

Semily - Skalice 0:3 (0:1)
Branky: 63. a 82. Švec, 45. Martínek. Rozhodčí: Halama, ŽK: 2:5. Diváků: 150.

Sedmihorky - Rovensko 0:1 (0:0)
Branka: 80. Vítek. Rozhodčí: Čurda. Diváků: 200.

Vladimír Černý