Hosté před týdnem ztratili dva body doma s Louňovicemi. „V Boru chceme ztrátu napravit," znělo z kladenských kuloárů.

Nový Bor - Kladno 3:3 (2:1)

Ten, kdo v sobotním duelu vedl, záhy vypadl z role. Platilo to pro oba celky. Kladno odehrálo velmi dobrou první půlhodinu. Šíma vysunul Tótha a jeho technickou střelu do růžku stačil brankář Blumentritt jen škrtnout 0:1.

Od té chvíle ale hosté vyklidili jeviště a mohli být rádi, že borci lodivoda Františka Kubáně vstřelili pouze dva góly 2:1.

Hned v první minutě druhé půle vytasil Frič ostrý souboj na Choda a sudí ho za to poslal předčasně do kabin.

Štálík (Nový Bor - v bílém) v hlavičkovém souboji se Zelenkou a Procházkou.Jenže… Kdo si myslel, že pro hostitele bude početní přesila výhodou, mýlil se. „Potvrdilo se, že proti deseti se někdy hraje mnohem hůř, než když je soupeř v plném počtu, což se u nás jen potvrdilo," konstatoval kouč Kubáň, který sledoval, jak Kladenští během jediné minuty skóre otočili a rázem vedli 2:3.

Tóth dvakrát přihrál P. Růžičkovi, ten si s šancemi poradil a obrat byl na světě. V obou případech čisté svědomí nemohl mít Pollach. „Oba góly padly po jeho chybách," řekl otevřeně novoborský trenér.

Domácí ale zbraně nesložili. Do útoku se vysunul Karel Kaňkovský a za chvíli se mohli radovat. Skvěle hrající Jan Broschinský prokázal vůdcovský typ, nezadržitelně prošel po pravém křídle a centrem vyzval svého spoluhráče k vyrovnání 3:3.

V závěru sahaly po třech bodech oba týmy. Za domácí se dvakrát v šanci ocitl Demke, z toho jednou orazítkoval tyč, za hosty v nastaveném čase Štoncner, jehož únik zastavil Lebruška i za cenu vyloučení.

„Soupeř byl velmi dobrý, důrazný v osobních soubojích, což jsme očekávali, vždyť ještě na jaře hrál třetí ligu. Bod za remízu bereme," uzavřel František Kubáň, jehož tým má po dvou kolech dva body a skóre 6:6.

Branky: 39. Červeňák, 45. Třešňák, 78. Kaňkovský - 25. Tóth, 59. a 60. Růžička. Rozhodčí: Vitner, ŽK: 4:5, ČK: 1:1 (90. Lebruška 47. Frič). Diváků: 150.

Nový Bor: Blumentritt - Pollach, Štálík, Kaňkovský, Broschinský, Stromecký, Chod, Kubeš, Lebruška, Demke, Červeňák (Třešňák, Moravec, Hauer. Trenér Fr. Kubáň.

Zelenka zastavuje Stromeckého (Nový Bor - v bílém).

Kladenský Fryč (v modrém) se snaží zablokovat střelu Choda.

Broschinský (Nový Bor - v bílém) v souboji se Šímou.

Třešňák v hlavičkovém souboji s hostujícím Samkem (v modrém).