Dubice – Stráž p. R. 4:3 (2:2)

Trenér Josef Vinš přivezl na předměstí České Lípy dosti nekompletní tým. V sestavě se dokonce objevil Vlado Juríček, autor jednoho gólu.

„Je nás málo. Šest hráčů je na dovolených, a tak jsem Vlada z kamarádství oslovil, jestli si s náma nechce jít kopnout a tím rozhýbat své tělo,“ vysvětluje kouč Vinš, který v tomto přátelském střetnutí vstřelil dva góly. Ten úvodní při počátečním náporu Stráže, kdy se z hranice vápna trefil přesně k tyči – 0:1.

Po tomto momentu Dubičtí hru srovnali a vytvořili si šance. Vyrovnání zařídil po chybné rozehrávce brankáře Kotlára Gorol, jenž strážského gólmana překonal lobem takřka z poloviny hřiště - 1:1.

Domácí zanedlouho skóre otočili. Centr Škacha uklidil do sítě hlavičkující Bárta – 2:1. Stráž však ještě do přestávky zaslouženě vyrovnala a byl to znovu Josef Vinš, který střelou z 25 metrů nachytal v nedbalkách domácího brankáře Adama – 2:2.

Na začátku 2. poločasu si na staré dobré fotbalové časy v jednom týmu vzpomněli Vinš a Juríček. Po jejich spolupráci a přesné trefě Juríčka totiž Stráž opět vedla - 2:3. Spartakovci se ale nevzdali a kombinační hrou se stále častěji dostávali před Kotlárovu bránu.

Po jedné z akcí byl ve velkém vápně sražen Škach a nařízenou penaltu proměnil Louda - 3:3. Čtvrt hodiny před koncem se vydal na zteč dubický stoper Ráliš, obránci ho ve vápně zastavili podle výroku sudího jen za cenu faulu a sám postižený druhý pokutový kop proměnil - 4:3. V závěru se bravurními zákroky vyznamenali oba brankáři a míč za svá záda již nepustili.

Branky: Gorol, Bárta, Louda (PK), Ráliš (PK), - Vinš Josef 2, Juríček. Rozhodčí Tykva.

Dubice: Adam - Ráliš - Janovič, Vokál, Šídlo - Čihák, Louda, Gorol, Škach - Bárta, Kešel (Bečka, Daňo).

Stráž p. R.: Kotlár - Tschervenka - Peřina, Synek, Vinš Michal. - Černý, Pošva, Vinš Josef, Suk - Juríček, Mitaš ( Valeš).