V utkání s pražskou Admirou chtěli svěřenci trenéra Vladimíra Jeníčka vrátit svému soupeři nechvalně známou podzimní prohru 3:5, ale nestalo se tak. Hostům se podařily dvě přesné střely, po nichž padly oba góly, a mohli se radovat z tříbodového zisku.

Naopak Nový Bor podruhé v řadě neskóroval a nezískal ani bod, což znamená jeho poklesl v tabulce na deváté místo.

FC Nový Bor - Admira Praha 0:2 (0:1)

Úvodní minuty se nesly ve znamení oboustranné opatrnosti. První střelu na bránu vyslali hosté, ale gólman Dan Blumentritt byl pozorný, na druhé straně zahrozil Petr Stromecký, avšak i Petr Víšek zasáhl bezchybně.

Důležitý moment pro další vývoj zápasu přišel v 18. minutě. Domácí ztratili míč, Admira podnikla protiútok a Jiří Mošna výstavní střelou k tyči otevřel skóre 0:1.

Od té doby se Novoborským přestalo dařit, kupili chybu za chybou, a když se k tomu několikrát chybně projevil i hlavní arbitr Ježek, byla nervozita na kopačkách domácích hráčů hodně znát.

To se potvrdilo v 59. minutě, kdy domácí nechali skórovat před brankou zcela volného Milana Macka 0:2.

„Druhý gól byl stejně důležitý jako ten náš úvodní, ale za stavu 2:0 se mužstvu přece jen lépe dýchá, zvláště na soupeřově hřišti," řekl autor druhé branky Admiry, která si v posledních třech odehraných duelech připsala osm bodů.

„Soupeř byl fotbalově dobrý, a proto my mu přejme tu velikou radost z vítězství," uvedl Jiří Obrovský, sekretář FC Nový Bor a dodal: „Je jasné, že naše hra se musí zlepšit. Zamyslet se musí i trenéři, aby opět postavili mužstvo, jež se vrátí k naší hře, která povede k dobrým výsledkům, jako tomu bylo při zápasech v Suchdole, Kutné Hoře či doma proti Letohradu."

Šanci na reparát bude mít novoborský tým v neděli 29. května, kdy od 17 hodin nastoupí na stadionu ve Dvoře Králové. Zdejší mužstvo si v minulém kole doslova smlslo na MFK Trutnov, jehož porazilo 6:0, a již zítra je čeká předehrávka 29. kola proti SK Semily.

Branky: 19. Mošna, 60. Macek. Rozhodčí: Ježek. Diváků: 105.
Nový Bor: Blumentritt - Šimoník, Devátý, Hauer, Mach, Janů, Broschinský, Kubeš, Frömmel, Stromecký, Černý, Pekař, Hoke, Čurgali, Rekondie. Trenér: Vladimír Jeníček.

Další výsledky 26. kola divize C:

Suchdol - Kutná Hora 2:0 (1:0)
Semily - Letohrad 0:5 (0:3)
Jablonec nad Jizerou - Jaroměř 3:1 (2:1)
Živanice - Olympia Hradec Králové 1:3 (0:3)
Turnov - Ústí nad Orlicí 1:0 (1:0)
Trutnov - Dvůr Králové 0:6 (0:4)

Divize C.

Program 27. kola:Živanice - Suchdol, Vysoké Mýto - Jablonec nad Jizerou, Letohrad - Kutná Hora, Admira Praha - Turnov, Jaroměř - Trutnov, Dvůr Králové - Nový Bor, Ústí nad Orlicí - Semily