Už v sobotu pro ně začíná nová mistrovská sezona. Divizní fotbalisté FC Nový Bor totiž v podzimní soutěžní premiéře jedou ráno na půdu nováčka SK Mondi Štětí.

„Hráli jsme s ním letos v zimě, je to bojovný a nepříjemný soupeř, navíc bude natěšený díky nováčkovskému elánu. Nic snadného nás tam asi nečeká," tuší těžkou úlohu hned v prvním ostrém testu novoborský lodivod František Kubáň.

Jeho hráčský kádr doznal oproti jaru hned několika změn. „Skončili u nás Vlk, Suněk, Šulc, Vávra, Bárta. Naopak novými posilami jsou Honza Broschinský a Pepa Štálík z českolipského Arsenalu, z Varnsdorfu to jsou Vlasta Chod a Milan Červeňák," vypočítává kouč Kubáň a dodává: „Doufám, že v sobotu na zápas odjedeme v co nejsilnějším složení."

S přípravou během léta byl novoborský kormidelník spokojený napůl.

„V prvních dvou týdnech jsem byl s účastí spokojen, postupně, vinou dovolených a i kvůli tomu, že několik našich starších dorostenců působí střídavě ve Varnsdorfu, to bylo slabší. Ale věřím, že fyzicky i herně budou dobře všichni připraveni."

Kádr hráčů:

Dan Blumentritt, Milan Szabo, (Michal Zadražil) - Tomáš Pollach, Lukáš Demke, Josef Štálík, Jan Broschinský, Lukáš Kubeš, Ondřej Lebruška, Vlastimil Chod, David Šťastný, Petr Stromecký, Michal Třešňák, Jiří Dostál, Karel Kaňkovský, Milan Červeňák, Jakub Vacek, Jiří Moravec.

Trenér: František Kubáň, asistent: Milan Szabo, vedoucí: Richard Blumentritt, manažer týmu: Jiří Obrovský mladší.