Reakce pana JUDr. Jaroslava Švehly uveřejněná v úterý 12. února 2013 je zcela zavádějící, stejně tak jako minulý nepravdivý článek o práci s mládeží, který postrádal fakta, která Komise mládeže OFS naopak může doložit.

O nějaké „kampani" proti jeho osobě se smějí i ti, kteří občas sice nějaké to slovo ztratili, ale to samé mohu říci o kampani proti mně. Stejně jako Jaroslav Švehla , ta i já jsem si zval zástupce klubů na schůzky a vysvětloval daná témata bodů, které jsme chtěli řešit.

Názor Jaroslava Švehly ZDE: Fotbalové kluby platí pokuty, protože nemají mládež

Jak jsem uvedl na Valné hromadě, tyto body byly prakticky stejné či podobné, u mne s navýšením konkrétních úkolů, až na bod o možném shánění dalších finančních prostředků na činnost klubů. Neděsil jsem se z žádných protikandidátů a pokud má pan Švehla nějaké informace o údajném „zděšení" na OFS, pak jde o subjektivní pohled na obsah slova.

Náš rozdílný postoj k další fotbalové práci by mne ale v případě neúspěchu nezbavil chuti pro okresní fotbal dál pracovat, i s tímto bylo nutno počítat. Nic není do nekonečna a každý jednou musíme svůj fotbalový život uzavřít.

A nyní k vysvětlení. Kompenzační poplatky za mládež nejdou do kapes funkcionářů či OFS jako takového. Jsou spolu s dalšími tzv. vlastními zdroji zpětně využívány jako například: pro komplexní zajištění pohárové soutěže včetně cen, ceny za umístění v jednotlivých soutěžích, 50% financí vydaných kluby za cestovné rozhodčích u dospělých jde zpět klubům (u žáků je to 100%) , doplatek cca 30 tisíc Kč za turnaje okresních výběrů a další dokladované záležitosti, kde základní finance z FAČR jsou nižší, na některé položky peníze nelze dostávat vůbec.

Co se týče hospodaření, to je přísně střeženo, kontrolováno a je s podivem, že pan Švehla o hospodaření mluví až prostřednictvím tisku. Proč třeba nevystoupil a neřekl to na VH? Do usnesení se mohlo dát, že VH pověřuje výkonný výbor ohledně této věci s tím kluby písemně do daného termínu seznámit!

ROZHOVOR S KARLEM FISCHEREM NAJDETE ZDE

Před volbami chtěl pan Švehla se mnou spolupracovat ohledně zajišťování odborného vedení komisí a nabídl funkci místopředsedy, ale jen v případě, že on bude předsedou… Je nutné ještě něco dodávat? Nebyl zvolen předsedou, a tak další spolupráce už není možná…

O účasti rozhodčích ve VV, případně komisích, byly vždycky debaty (kromě KR, kde je předpoklad účasti rozhodčích). Byly to ale zásadně kluby, resp. jejich zástupci, kdo jim vždy a i nyní dal mandát! Můžeme si myslet, že v případě jeho zvolení by složení VV bylo jiné? Možná až na jednu osobu by výsledek byl stejný!

Také by to kritizoval, když i on sám už dopředu počítal s účastí rozhodčích ve VV a nabízel jim na předvolebních schůzkách i funkce či účast v komisích? Proč tedy nechtěl dále kandidovat on ani další cvikovský klubový kandidát, aby viděli, jak se na OFS pracuje či pracovalo a mohli dát podněty ke případnému zlepšení činnosti či nějakou převzít?

Mám za to, že je třeba respektovat rozhodnutí Valné hromady a pracovat na důležitějších věcech. Proto na případný další článek z pera výše uvedené osoby již nehodlám reagovat.

Karel Fischer, nově zvolený předseda VV OFS Česká Lípa