Tatran Habartice – Arsenal Česká Lípa B 1:4 ( 0:1 )

Poprvé v utkání zahrozili domácí Beranem, kterému gólman Pavlíček (starší dorostenec) jeho hlavičku z nebezpečné blízkosti zlikvidoval. O pár minut později Beran obehrál ve středu pole Buriana, poté našel ve vápně Huňku, který poslal míč těsně vedle českolipské branky.

Lípa si vytvořila první šanci až v 15. minutě. Po centru z levé strany Opočenského dal Donát jen do náruče gólmana Zimáka. O minutu později poslal Opočenský Donáta do vápna, kde jej fauloval habartický gólman. K realizaci pokutového kopu se postavil Dušánek, jenže mířil do tyče.

Vedoucí gól českolipské rezervy padl ve 28. minutě po rohovém kopu Opočenského, který hlavou namířil mezi tyče Žárský – 0:1. Z další šance mohl skórovat Opočenský po pěkné akci Malinského a Donáta, kdy posledně jmenovaný našel ve vápně Opočenského, jenže ten trefil gólmana. V závěru první půle mohli domácí skóre srovnat Beranem, jenž z přímého kopu trefil tyč Pavlíčkovy branky.

Druhá půle již vyzněla lépe pro lídra, který zlepšil pohyb a přihrávky, což přineslo další góly do habartické svatyně. Druhý gól založil Koštial, který vybojoval míč a posunul jej na Opočenského, který prošel po levé straně k vápnu a přihrál do vápna Dušánkovi, který se nemýlil – 0:2. V 67. minutě vyvolali domácí závar před Pavlíčkem, který v souboji s dvojicí útočníků byl nakonec vítězem.

Třetí gól padl po pěkné fotbalové akci, kdy Malinský přistrčil míč Koštialovi, ten našel před vápnem Donáta, který přízemní střelou nedal šanci vyniknout brankáři Zimákovi – 0:3. O tři minuty později Opočenský zatáhl míč po levé straně k brankové čáře, poté zpětnou přihrávkou našel ve vápně Donáta a Lípa vedla 0:4.

V závěru druhé půle si obě mužstva vytvořila šance, ale defenziva obou týmů si plnila své povinnosti. I když v posledních dvou minutách utkání se domácí přeci jen dočkali čestného gólu, který zařídil svým fotbalovým uměním Čumpl, jenž prokličkoval obranou před gólmana Pavlíčka, kterému nedal šanci – 1:4. Domácí předvedli bojovný výkon, jenže na lídra soutěže to nestačilo.

Branky: 88.Čumpl – 28.Žárský, 56.Dušánek, 68. a 71.Donát. Rozhodčí Hanyk, ŽK 1:1, počet diváků 80.

Sestava České Lípy: Pavlíček – Jantač, Picek, Rataj, Pohorský – Burian (46. Koštial), Opočenský, Dušánek (78. Wendler), Malinský – Donát, Žárský.

Trenér českolipské rezervy Rudolf Věchet k utkání řekl: „Já jsem hodně rád, že jsme venku zvítězili a že jsme přivezli tři body. Jsou velmi cenné, protože soupeř, i když je v tabulce předposlední, hrál celkem dobře. Utkání jsme rozhodli ve druhém poločase během dvaceti minut, kdy jsme vstřelili tři góly. Jediná vada na kráse je gól, který jsme dostali dvě minuty před koncem. Podali jsme kolektivní výkon podpořený individualitami, jako jsou Donát, Picek, Rataj a samozřejmě Opočenský.“