K poslednímu utkání před začátkem soutěže si pozvala Česká Lípa na své hřiště účastníka ústeckého krajského přeboru Vilémov, jednoho z adeptů na postup do divize.
FK Česká Lípa – SK STAP-TRATEC Vilémov 1:0( 0:0 )
Domácím fotbalistům se začátek utkání nepodařil, hosté byli první půlhodinu lepším mužstvem. Měli řadu šancí, ale ztroskotali na dobré obraně českolipského mužstva.
První šanci si vytvořili hosté již ve čtvrté minutě, kdy přes obranu prošel Blažek, ale ztroskotal na gólmanu Meierovi, který míč vyrazil přes jeho nohu do autu. Poté poslal nebezpečnou střelu Hyka z 20 metrů, Meier byl na místě. V 15. minutě kopali hosté nepřímý kop z hranice vápna za protesty u hlavního rozhodčího Čonky. Hyka poslal balón do vápna, kde si na něj naskočil Vlk, ale hlavou jej poslal nad branku. Poté ze skrumáže před českolipskou brankou několikrát vystřelili Čuba a Kotiš, ale v cestě jejich střel stáli Leitner a Hapiák a nakonec balón chytil Meier, který se nejlépe zorientoval v malém vápně. V té době měl Vilémov více ze hry, Lípa se dokonale bránila.
Domácí se do první šance dostali až ve 21. minutě při trestném kopu Bence. Míč proletěl těsně vedle vilémovské branky. O šest minut později měli domácí z pekla štěstí, Blažek orazítkoval břevno Meierovy svatyně. V 38. minutě poslal Horáček do šance Půlpána, ale místo průniku do vápna poslal míč mimo branku.
Do druhého poločasu domácí trenér poslal do pole střídačku a jejich hra se zlepšila.V úvodu měli oba soupeři po jedné šanci. Nejprve Petr Svoboda poslal míč z úhlu do boční sítě a Soukup z 25 metrů těsně minul břevno.
Českolipští fotbalisté v té době vyrovnali hru a začali mít i šance. V 62. minutě zahrozili domácí Soukupem, který poslal centr na Bláhu, ten zatáhl míč do vápna a chtěl přihrát Horáčkovi, ale gólman Loos jeho úmysl vystihl. Míč se odrazil znovu ke střelci, jenže jeho druhý pokus skončil mimo.
O tři minuty později se blýskl svým zákrokem gólman hostí Loos, když kryl tvrdou střelu Neumana. V 75. minutě totéž předvedl gólman Řezáč, který vystřídal v poločase Meiera, když kryl střelu Čudy z 25 metrů.
V závěru druhé půle byli domácí lepším mužstvem. Hosté měli problémy s bojovností českolipských fotbalistů. Jediný gól utkání přišel v 80. minutě. Po rohovém kopu Bence se k míči dostal Leitner, který hlavou poslal míč za záda vilémovského gólmana Loose – 1:0.
Lípa nakonec zvítězila, což potřebovala, aby získala sebedůvěru před prvním mistrovským utkáním krajského přeboru s Desnou, které se uskuteční v sobotu od 17,00 hod. na Městském stadiónu u Ploučnice.
Branka : 80. Leitner
Rozhodčí Poper Zbyněk, ŽK 1:5, počet diváků 100
Sestavy :
Domácí : Meier – Pohorský, Leitner,Hapiák, Rataj – Vajda, Benc, Kolegar, Čonka – Půlpán, Horáček ( Jurčík, Bláha, Neuman, Soukup, Řezáč ).
Hosté : Loos – Hyka, Čuda, Vlk, Kotiš, Lehrl, Blažek, Šmacl, Jägr, Hejl, Svoboda Pavel (Svoboda Petr, Kessler, Kurel, Vichterrey, Janda).