Hromadná bitka na hřišti, zranění hráčů, z nichž jednoho musela odvézt sanitka záchranné služby. Takovouto ostudnou tečku za podzimní částí II. třídy OP udělali fotbalisté Brniště a Holan na hřišti ve Velkém Grunově.
„Za pětadvacet let, co dělám do fotbalu, něco takového nepamatuju,“ říkal Jaroslav Lupoměský, vedoucí hostujícího mužstva. Dodal, že podobná šarvátka, jež se před lety stala v Holanech při utkání domácího Dynama s Kravařemi, byla proti tomu jen slabým odvarem.
Sobotní případ je o to hrozivější, že po bitce skončil domácí hráč Marek Hruška v nemocnici, kam jej musela dopravit přivolaná záchranka!
„Má zlomené jedno žebro a pohmožděná záda. A my víme, kdo a jak mu to udělal. Viděli jsme to,“ řekl včera Deníku vedoucí FO Brniště Ladislav Zlatohlávek a dokonce údajného viníka označil jménem i příjmením. Sportovní redakce však jeho iniciály z pochopitelných důvodů zatím nezveřejní.
V příštích dnech přineseme na sportovvní stránce Deníku rozhovor s předsedou FK Brniště Robinem Horáčkem, jenž se k celému incidentu vyjádří.
A co zajímavého se kromě „grunovského případu“ událo na ostatních hřištích? Jestřebí remizovalo s Dubou, když nezvládlo početní přesilovku a Slavoj dokázal před koncem utkání vyrovnat na konečných 2:2. Tím se špička tabulky opět vyrovnala, neboť Jablonné porazilo H. Polici a dotáhlo se právě na Jestřebí.


V. Valtinov – Skalice B 5:2 (2:2)
Po vyrovnané I. půli domácí zabrali a i díky jednomu vyloučenému hráči rezervy získali všechny body. Branky: Ptáček Z. 2, Ptáček L., Čadek. Novotný. Rozhodčí Kapoun. ČK 0:1.


Žandov – D. Libchava 1:1 (1:1)
Žandov hrál již od 15. minuty o deseti, neboť byl vyloučen T. Miko. Libchava využila přesilovku za pět minut, ale ve 33. srovnal L. Ulman. Po změně stran měli domácí více šancí, ovšem skóre se nezměnilo. Rozhodčí German.

Jestřebí – Dubá 2:2 (2:1)

Domácí vedli již 2:0, ale na dobře hrající a bojovnější celek hostí to bylo vedení malé, neboť v 82. minutě i v oslabení výsledek srovnali. Branky: Ješeta, Picek – Odvárka, Charouzek. Rozhodčí Bitala ČK 0:1.


Brniště – Holany 3:2 (2:1)
Branky: M. Zelenka 2, Bican - Sýkora, vlastní. Rozhodčí Král. Diváků 50. ČK 1:3 (Luft - Provazník, Koleňák L., Lis).

Stružnice – Kamenice 0:0
Oba soupeři mysleli spíše na dušičky než na fotbal a podle toho také hra vypadala. Rozhodčí Eliáš.
Zbývající výsledek: Jablonné – Horní Police 5:2 (nehlášeno).


Duel Kam. Šenov – Kravaře byl odložen na 22. března příštího roku.

Další zprávy z regionu najdete zde