Po úvodních 45 minutách zápasu mezi domácími St. Splavy a Frýdlantem to vypadalo na debakl hostujícího mužstva. Splavští totiž odcházeli do kabin za potlesku diváků se čtyřbrankovým náskokem. Jenže po obrátce se situace změnila, naštěstí ale pro Splavy neznamenala žádnou katastrofu.


Staré Splavy - Frýdlant 4:2 (4:0)

Splavská hra v úvodních 30 minutách hřála u srdce: pohledné kombinace na jeden, maximálně dva doteky, bleskurychlé přechody do útočné fáze a přesné zakončení. Poprvé se domácí příznivci radovali už ve 3. minutě, kdy ukázkovou spolupráci Durdila s Balvínem zakončel Šiner – 1:0. Za dalších patnáct minut musel Balvínův pokus vykopávat z brankové čáry hostující obránce a ve 22. min. po faulu na Šinera zvýšil z nařízené penalty Zdich – 2:0. Frýdlant měl smůlu, když nastřelil tyč Halgašovy branky, a zároveň štěstí, že neprohával vyšším rozdílem. Hektický byl závěr prvního dějství. Nejprve přidal třetí gól Balvín, minutu nato Halgaš zneškodnil pokutový kop a ve 45. po vyšachování obrany neměl Chumecký žádný problém trefit zívající svatyni – 4:0.
Přestávka ale lépe prospěla loňskému účastníkovi I. A třídy. „Byl živější, naopak my se nemohli dostat do tempa, což zapříčinila i dvě vynucená střídání,“ konstatoval trenér Kamil Šourek. Hosté v 57. snížili z penalty na 4:1, za chvíli zahodil pokutový kop Chlumecký a na kopačky domácích se vkrádala nervozita. „Museli jsme o výhru bojovat do poslední minuty, i když v poločase to tak nevypadalo, “ přiznal kouč. Hosté upravili na konečných 4:2 pět minut před koncem, a když sudí Neugebauer zapískal naposledy, domácí se mohli radovat. „Spokojen jsem za tři body, ale obavy mám o zraněného Štikara a Zdicha. Pochválit musím celou naší obranu, v záloze Šinera s Durdilem a útočníka Balvína,“ dodal K. Šourek
Sestava: Halgaš – Kadlec, Jelínek, Zdich (46. Rybák), Štikar (20. Treutner) – Šiner, Vidner, Durdil (55. Vovčuk), Habel – Balvín, Chlumecký.

Sport není to jediné co by Vás mohlo zajímat - další zprávy z regionu najdete zde