Ve druhém soutěžním utkání začátek nenasvědčoval, že by mimoňští fotbalisté odešli z vlastního hřiště s tak velkým rozdílem skóre.
Jiskra Mimoň - FK Česká Lípa 2:7 (1:5 )
Mimoňští k tomuto derby nastoupili se třemi dorostenci a Lípa s jedním v základní sestavě. V prvních deseti minutách mohla Mimoň klidně vést dva nula, ale zradila je koncovka. Ve 2. minutě Hapiák přihrál malou domů Řezáčovi, který dlouho otálel s odkopem, že musel čelit souboji s Janouškem, ze kterého vyšel českolipský gólman vítězně. O pár minut musel Řezáč likvidovat tvrdou střelou Bártla a za chvíli, kdy stejný hráč využil zaváhání českolipské obrany k samostatnému nájezdu, ale v koncovce neuspěl. Lípa tyto nepříjemné chvíle přečkala bez úhony a tak mohla jít v 10. minutě do vedení: po rohovém kopu Bence si na míč naskočil Hapiák a hlavou nekompromisně poslal balón za záda nešťastnéh Michálka – 0:1.
Ve 13. minutě zahrozila Mimoň Janoškem, kterému střelu gólman hostí se štěstím vyrazil. Na 0:2 zvýšil Rašín, když hlavou zužitkoval centr Osumana. Poté byl v pokutovém území domácích faulován Osumanu Sukovatým a sám faulovaný nařízenou penaltu s přehledem proměnil – 0:3. O dvě minuty později zahrozila dvojice Neuman a Rašín, když posledně jmenovaný z úhlu nastřelil pouze boční síť. Poté se představil svým fotbalovým uměním Brož, když zatáhl míč k brankové čáře, kde obešel dva obránce, přihrál před branku, kde skluzem dopravil míč mezi tyče Ali Osumanu – 0:4.
V té době byla Lípa jasně lepším mužstvem, na co sáhla to se jí povedlo. Příkladem byl pátý gól, který vstřelil Rašín po zaváhání domácí obrany.
Mimon se prvního gólu dočkala až ve 41. min. po zaváhání českolipské obrany, která si nepohlídala nejlepšího hráče Bártla, jehož přesnou přihrávkou poslal Novotný k samostatnému nájezdu na Řezáče, kterého zkušeně obstřelil v pravé tyči – 1:5.
Do druhé půle vstoupila Mimoň s odhodláním něco udělat s nepříznivým skórem. Již ve 47. minutě zahrozil Bártl, ale Řezáč byl při jeho střele na místě. Poté svoji šanci zhatil Foubík, když z malého vápna dal vedle. Mimoňští v této době byli lepším mužstvem, více běhali a výsledkem byl druhý gól v síti hostí. Běžela 64. minuta, kdy Foubík přihrál Bártlovi a ten poslal tvrdou střelu do sítě – 2:5. V závěru druhé půle se Lípa přeci jen zlepšila a výsledkem byly další dva góly. V 70. minutě uzavřel svůj brankový účet hattrickem nejlepší hráč hostí Osumanu po sólu z vlastní poloviny – 2:6. Skóre uzavřel Čonka, který hlavou zužitkoval centr Bence – 2:7.
Branky: 41. a 64. Bártl – 21. (PK), 27. a 70. Osumanu, 19. a 39. Rašín, 10. Hapiák, 88. Čonka. Rozhodčí Neugebauer. ŽK 3:2.
Sestavy
Č. Lípa: Řezáč – Pohorský (69. Bláha), Hapiák, Kolegar, Kincl – Rašín, Benc, Neuman (80. Půlpán), Brož – Osumanu, Nevrlý (63. Čonka). Trenér Václav Rys.
Mimoň: Michálek – Mikloda, Miler, Foubík, Moučka, Novotný, Švehla, Sukovatý, Konopiský, Bártl, Janoušek. Trenér Čeněk Holý.
Ohlasy trenérů
Václav Rys: „Jsem rád, že jsme vyhráli. i když si myslím, že porazit Mimoň v takovém stavu, ve kterém je, byla naše povinnost.“
Čeněk Holý: „Lípa vyhrála zaslouženě. My v momentální situaci navíc nemáme. Začali jsme velice dobře, věděl jsem, kde jsou slabiny Českolipských, ale bohužel jsme nedali do 15. minuty ze tří dobrých příležitostí gól, což možná rozhodlo. Lípě do poločasu spadlo do branky vše, do čeho kopla a holt to pro nás skončilo debaklem. Myslím si, že jsme v poli horší nebyli, ale rozhodlo proměňování šancí. Zatímco my jsme ty své nedali, tak Lípa ano a zaslouženě vyhrála.“

Další zprávy z regionu najdete zde