V 5. kole krajského přeboru rozhodl v souboji mezi Č. Lípou a Č. Dubem rychlý gól Rašína, ale poté domácí zahodili řadu šancí.
FK Česká Lípa – FC Č. Dub 1:0 (1:0)
Domácí se netajili před zápasem touhou získat tři body a začátek utkání se jim vydařil na sto procent. Již ve druhé minutě zahráli rohový kop, míč se dostal k Bencovi, který přihrál Rašínovi a ten prostřelil gólmana Koudelku – 1:0. V 7. minutě mohla Lípa zvýšit své vedení po sólovém nájezdu Bence, ale ten místo střely zvolil přihrávku na Rašína, což vystihl obránce hostí a poslal míč do bezpečí.
Poté musel řešit nebezpečnou situaci Řezáč, kdy se uvolnil Novák a nebezpečně vystřelil. Ve 26. minutě zahodil svoji šanci Čonka, kdy šel na gólmana, ale místo střely zvolil přihrávku na Neumana, jenže vše vystihl Tichý a míč odkopl. Deset minut před koncem první půle zahrozili hosté Jírou, který po řadě kliček vystřelil, ale gólmana Řezáče nepřekvapil.
Druhý poločas se odvíjel od vyloučení Lance, který musel po druhé žluté kartě předčasně do sprch. Převahu hráče v poli domácí nevyužili, přestože k tomu měli řadu šancí.
Nejprve se nedařilo Bencovi, když hlavou z malého vápna poslal míč vedle. Stejně se vedlo i Leitnerovi, když chtěl přehodit vyběhnuvšího gólmana Koudelku. Další šanci zahodil Brož po přihrávce od Čonky, když poslal míč těsně vedle.
Hosté zahrozili až v 70. minutě, kdy po Půlpánově špatné přihrávce se k míči dostal Bernát, ale jeho nebezpečnou akci zlikvidoval gólman Řezáč. Stoprocentní šanci zahodil Brož, když nastřelil břevno soupeřovy branky. V závěru druhé půle Lípa zahazovala jednu šanci za druhou, což komentoval masér domácího mužstva Jan Tesař slovy: „To je nemožné, co my zahodíme, takové šance musíme proměňovat.“
Nestalo se, a tak utkání skončilo jen jednogólovým rozdílem.
Branka: 2. Rašín. Rozhodčí Diringer, ŽK 4:5, ČK 0:1, diváků 160.
Česká Lípa: Řezáč – Kincl, Hapiák, Kolegar, Rataj – Rašín (22. Půlpán), Neuman, Benc, Brož (90. Bláha) – Leitner, Čonka (79. Horáček). Trenér Václav Rys.

Další zprávy z regionu najdete zde