Fotbalistky Dubice potřetí za sebou prohrály, ale jistě víc než ztracené body je mrzí nepříjemné zranění jejich spoluhráčky Pavly Hřebenové.
Dubice - Plzeň B 0:3 (0:3)
K nepříjemnému úrazu došlo v 60. minutě zápasu, když hostující hráčka nechtěně trefila míčem do obličeje Pavlu Hřebenovou, která se okamžitě skácela k zemi.
Vážnost úrazu donutila přítomného zdravotníka zavolat záchrannou službu, která sice přijela za několik minut, ale bez lékaře. Pavla byla naložena do sanitky, ale po patnácti minutách marného čekání na lékaře, odvezla zraněnou do nemocnice…
Pavla zůstala v nemocnici přes noc na pozorování s podezřením na otřes mozku, ale podle posledních zpráv by měla být brzy propuštěna do domácího ošetřování.
Zápas po téměř půlhodinové pauze pokračoval dále, ale hráčky měly více myšlenky na nepříjemnou událost než na fotbal, takže k vyloženým šancím už do konce zápasu nedocházelo a skončil tedy 0:3.
Ale vraťme se k fotbalové stránce utkání. Plzeň byla dalším z týmů, s kterým domácí neměly zkušenosti. (Což se týká poloviny týmů v soutěži po letošní reorganizaci II. ligy.)
Prvních třináct minut se oba týmy možná i z tohoto důvodu oťukávaly a první vážnější akce nastala až ve 13. minutě, ale střele domácí Kocsisové chyběla razance.
První gól padl v 16. minutě a domácí za něj mohou „poděkovat“ rozhodčímu, že neodmával hostujícím hráčkám ofsajd – 0:1.
Jestliže v dřívějších letech nastupovala pravidelně v dubické (dříve českolipské) brance Kožušková, tak teď se s ní střídá Kočembová, které určitě nelze vyčíst žádný z gólů a byla to ona, která svými zákroky zachránila domácí od většího debaklu.
Kožušková naopak dokazuje, že jí není cizí ani hra v poli a některé její přímé kopy vystrašily hostující brankářku.
Z domácího týmu lze ještě vyzdvihnout útočnici Hanušovou, která se uměla dostat do šancí i na ně přihrát. Jenomže koncovka byla v tomto zápase opět velkou slabinou domácích.
Druhý gól padl ve 26. minutě, když si plzeňské hráčky lehce poradily s obranou domácích – 0:2.
Ve 40. minutě mohla snížit Kocsisová, ale nastřelila pouze tyč.
Opět známé pravidlo, nedáš – dostaneš. Před odchodem do šatny se hostující hráčky prosadily větším důrazem ve vápně a bylo to už o tři góly – 0:3.
Ve druhém poločase trefila Hanušová tyč a Ševčíková dvakrát (přímý kop nad bránu a centr na Matějkovou) ukázala, že má fotbal v krvi, ale jak už bylo řečeno, nebylo domácím přáno v tomto zápase vstřelit gól.
Rozhodčí: Šecová. Žl. k.: 3:1. Diváci: 50.
Dubice: Kočembová – Fertigová, Kožušková, Ševčíková, Jurčáková (37. Danielová), Kocsisová, Matějčková, Kalová (46. Kamínková), Hřebenová (62. Navrátilová), Simmerová, Hanušová.

Další zprávy z regionu najdete zde