Před soumrakem se v neděli na umělé trávě v Novém Boru střetly dva týmy, které zimní přípravu netráví žádným z místních okresních turnajů. Přátelské utkání Cvikova se Skalicí bylo zajímavé zejména útočným pojetím obou mužstev.

SK Skalice – FK Cvikov 1:2 (0:1)

Hra se přelévala ze strany na stranu. Všem akcím prvního poločasu však chybělo přesnější zakončení, razantnější lépe mířená střela. Hrot cvikovského útoku také málo důrazně chodil do soubojů o míč, čímž se připravil o další slibné příležitosti. Řada standardních situací, ze kterých Cvikovští posílali většinou neškodné střely do náruče gólmana, ještě do přestávky přece jen zaznamenala gólový úspěch. V 37. minutě dostal po faulu na hranici velkého vápna šanci otevřít skóre zápasu z pokutového kopu Rudinský. A tu také využil. Brankář Svoboda sice vystihl směr přízemní střely a na míč si sáhl, ale dobře kopnutá penalta skončila v síti.
Do druhého poločasu vlítla Skalice jak pokropena živou vodou. Naopak Cvikovu poté, co měl v prvním poločase mírně navrch, chyběl pohyb. „Usnuli jsme na vavřínech,“ hodnotil po utkání nástup do druhé půle trenér Petr Knolle. Skaličtí se houfně a často řítili na branku gólmana Machačného, ten však jejich většinou doprostřed brány mířené střely v klidu pochytal. Jen jedinkrát musel místo něj na brankové čáře zachraňovat situaci odkopem Rudinský. Po hodině hry se Cvikov opět začal více osmělovat. V pěti minutách, kdy se usadil na polovině soupeře, musel skalický gólman Svoboda bravurními zákroky držet naději svého týmu na slušný výsledek. Nicméně v 74. minutě už musel lovit míč ze sítě. Po nepodařeném odkopu brankáře Machačného chybovala skalická záloha, míč nechala doputovat až k Soukupovi, který po krátkém sprintu vypálil nechytatelnou ránu do šibenice – 2:0. Po pouhých pěti minutách ale odpověděla Skalice stejnou mincí. Přesnou přihrávku dostal do běhu Hanoušek a z hranice velkého vápna pálil rovněž do místa častých pavučin – 2:1. Skalici se povedlo ještě i vyrovnat. Gól Knytla, který se po rohovém kopu hlavou trefil zároveň do míče a rukou brankáře Machačného, ale nakonec nebyl uznán kvůli faulu. Skalice podlehla Cvikovu těsně 1:2.
Branky: 79. Hanoušek - 37. Rudinský, 74. Soukup.

Ohlasy trenérů:

Vladimír Jeníček (SK Skalice): „První poločas to nefungovalo vůbec, druhou půli jsme udělali nějaké změny v rozestavení hráčů a bylo to lepší. Stále nejsme zdaleka kompletní a v tomto složení jsme herně na úrovni týmů jako je Cvikov.“

Petr Knolle (FK Cvikov): „Nechali jsme se uspat tím prvním poločasem, kdy jsme vedli 1:0 gólem z penalty. Ale od nějaké 60. minuty se náš výkon opět zlepšil a hru jsme vyrovnali. Jsem rád, že kluci předvedli to, na čem jsme se dohodli.“