Do utkání s loňským ligovým týmem z Karlštejna vstupovala dubická děvčata s cílem bodovat a napravit tak ztrátu z domácího utkání doma s Litení.
Tento záměr se jim dařil prakticky celý první poločas, i když si domácí hráčky vytvořily územní převahu, kterou si udržovaly celý zápas.
Karlštejn - Dubice 5:2 (2:2)


V 17. minutě šla domácí děvčata zaslouženě do vedení po přečíslení hostující obrany - 1:0.
O sedm minut později při rychlém protiútoku dubických hráček prostrčila míč Simmerová na Ševčíkovou a ta nedala domácí gólmance šanci - 1:1.
O tři minuty později již hostující hráčky vedly, když se z trestného kopu trefila opět Ševčíková – 1:2.
Ve 35 minutě faulovala ve vápně Kocsisová a domácí z pokutového kopu vyrovnaly. Do konce první půle se již nic podstatného nestalo a tak hráčky odcházely do kabin za nerozhodného stavu – 2:2.
Do druhého poločasu však vlétla domácí jedenáctka jak vyměněná a hned od začátku dostala dubická děvčata pod tlak, což se záhy projevilo i na skóre. Nejprve domácí v 52. minutě skórovaly po rohovém kopu - 3:2.
O tři minuty později už to bylo po nedorozumění hostující obrany – 4:2.
Tragickou desetiminutovku dubických děvčat ukončily domácí hráčky v 61. minutě brankou na 5:2.
Poté se hra uklidnila, i když domácí ještě několikrát prověřily pozornost gólmanky Kožuškové, ale ta již další změnu skóre nepřipustila.
Dubická děvčata se za celý druhý poločas prakticky nedostala do vážnější gólové šance.


Dubice: Kožušková – Jurčáková, Matějčková, Fertigová, Kalová (87. Kamínková), Hřebenová, Navrátilová (85. Čiháková), Lacinová, Kocsisová – Ševčíková, Simmerová.


Trenér Ševčík: „Dnes se děvčatům zápas vůbec nevydařil, obzvláště pak nástup do druhého poločasu. Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. A také se projevilo, kde nás tlačí bota.V dalším zápase nás čeká na domácí půdě v Dubici béčko ligové Plzně a to je také těžký soupeř. Doufám, že se děvčata z dnešního zápasu poučila a na jejich výkonu to bude znát.“
Další utkání:
Spartak Dubice - Plzeň B v sobotu 22.září. ve 14,00 hod.

Další zprávy z regionu najdete zde