Okresní derby druhého celku tabulky se třetím sliboval v rámci I. B třídy kvalitní kopanou. Té se však hrstka prokřehlých diváků nedočkala. Hosté odjížděli z podhůří Lužických hor zklamáni ze dvou ztracených bodů a s pocitem oprávněné křivdy.
Heřmanice – St. Splavy 1:1 (0:1)
Dělbu bodů nakonec hrubě ovlivnil hlavní arbitr Diringer, který „vyrobil“ čtyři hrubé chyby, které se jen tak často nevidí.
Utkání začalo oboustranně opatrně, hra se přelévala mezi vápny, o čemž svědčí první střela na branku až ve 12. minutě v podání Kowalika. Hosté byli o poznání fotbalovější, v čemž jim pomáhal i silný vítr v zádech, ale domácí to vynahrazovali nesmírnou bojovností. Celkem poklidnou hru narušila 25. minuta. Po centru zcela osamoceného Hemmera ve vápně tento hráč upadl a sudí Diringer odpískal neuvěřitelnou penaltu, kterou viděl opravdu jen on. Míč si na puntík postavil zkušený Kašpar, ale Halgaš jeho střelu k levé tyči bravurně vyrazil na roh. Po půlhodině hry pálil z TK Chlumecký, ale Votava byl na místě. Vyrovnaná partie pokračovala až do poslední minuty I. půle, kdy se hosté dočkali vytoužené branky. Deset sekund před závěrečným hvizdem zahrál rohový kop Habel a Jandač hlavou rozvlnil síť za Votavou – 0:1.
Deset minut po změně stran přišel další „kousek“ hlavního arbitra. Ofsajdovou past domácích překonal Vovčuk, který se již řítil sám na gólmana Votavu. Faulem mu v tom zabránil Tschervenka, ale uviděl nečekaně pouze ŽK. Hosté v pohodě hlídali vedení, ale po hodině hry jim zatrnulo, když trestný kop Kuběje tečovala zeď tesně nad Halgašovou svatyní.
V 72. minutě byl hlavní sudí opět „u toho“. Střídající Balvín, který již měl jednu ŽK, zbytěčně „zajel“ do Votavy, který měl míč pod kontrolou, ale vše se obešlo pouze slovní domluvou…
O tři minuty později vymyslel domácí špílmachr Kuběj lišácky trestňák na Zátku, ale jeho zpětnou přihrávku před branku nikdo ze spoluhráčů nepochopil.
V 83. předvedli Sokolové nejpohlednější akci střetnutí. Kowalik uvolnil ve vápně Zátku, ale ten před vyběhnuvším Halgašem těsně minul pravou tyč.
Tři minuty před koncem se na hřišti zase děly věci! Hlavní i pomezní arbitři zcela evidentně vymysleli pro domácí rohový kop a po něm se pískala další penalta. Nutno dodat, že spravedlivá. Jelínek fauloval Hemmera a druhou domácí penaltu Kuběj s přehledem proměnil, i když Halgaš směr střely vystihnul. Následovaly pochopitelné protesty hostů, které odnesl červenou kartou Štikar. Na dělbě bodů už nic nezměnila ani nastavená minuta hry.
Branky: 88. Kuběj (z pokutového kopu) – 45. Jandač. Rozhodčí Diringer. ŽK 3:3, ČK 0:1 (89. Štikar). Diváků 50.
Heřmanice: Votava – Tschervenka, Cereňuk, Kašpar (75. Komárek), Varga – Pavlas (46. Augusta), Kowalik, Kuběj, Frolík – Zátka, Hemmer. Trenér Rudolf Věchet.
Staré Splavy: Halgaš – Jelínek – Kadlec (19. Štikar), Zdich, Rybák – Vidner, Jandač, Durdil (79. Cengr), Habel (65. Balvín) – Chlumecký, Vovčuk. Trenér Kamil Šourek.

Další zprávy z regionu najdete zde