Až poslední půlhodina duelu s Železným Brodem přinesla mimoňským fotbalistům uklidnění. Trefy Bártla, Sukovatého a Šeny rozhodly o tom, že se Jiskra po třech kolech konečně dočká bodového zisku a odpoutá se od posledních příček tabulky krajského přeboru. „O výhře rozhodla větší vůle a nasazení našich hráčů,“ konstatoval po utkání trenér Čeněk Holý.
Mimoň - Železný Brod 3:0 (0:0)
Do té doby šestý tým tabulky působil v I. poločase sebevědomě, naopak domácí, svázaní povinností bodovat, často chybovali v rozehrávkách. Postupem času se hra vyrovnala, i když pohledný fotbal to zrovna nebyl…
Hosté ohrozili Špačkovu branku při dvou standardkách, dvakrát jejich snahu zhatil zdvižený praporek asistenta rozhodčího a při dalších náznacích šancí si obrana Jiskry vedla na výbornou.
Po obrátce se začali domácí více prosazovat po křídlech, zlepšili přesnost a v 65. se mohli radovat. Po rohovém kopu se míč vrátil před šestnáctku k Eichlerovi, jenž zatáhl míč k lajně, odcentroval, a Bártl nekompromisně otevřel skóre – 1:0.
Když pak byl v 75. minutě vyloučen železnobrodský hráč Pszyk, patřilo hřiště domácím. A ti v samém závěru výhru dvakrát podtrhli: Novotný krásně vydláždil cestu Sukovatému, který utekl obraně a po kličce brankáři zvýšil na 2:0, v poslední minutě se při závaru na malém vápně nejlépe zorientoval Šena, jehož bomba pod „víko“ uzavřela účet střetnutí.
„Pro nás jsou to důležité tři body, proto všem hráčům musím poděkovat. Nerad vyzdvihuji jednotlivce, ale tentokrát musím pochválit Fehera, Miklodu a Poláka,“ řekl trenér Holý.
Mimoň: Špaček – Mikloda, Polák, Feher, Miler – Holas, Novotný, Eichler (74. Šena), Sukovatý – Bártl, Janoušek (56. Švehla).

Další zprávy z regionu najdete zde