Domácímu týmu poprvé nechyběl žádný hráč základní sestavy, přesto to na úspěch nestačilo. Naopak, přišel debakl. Po porážce 2:7 s Českou Lípou jistě mimoňští diváci věřili, že už nic podobného nemohou zažít. Zažili…
Mimoň - Višňová 0:5 (0:1)
Višňová přehrála domácí tým fotbalovostí, důrazem a hlavně přesností při zakončování. Narozdíl od domácích šla většina střel hostí na bránu a buď skončily gólem nebo je pochytal brankář Špaček.
Žádná z pěti branek nejde vyloženě na vrub mimoňského gólmana. To spíše defenzíva (nejenom obránci) by měla zpytovat svědomí.
Šesták, který kvůli trestu nestihl začátek sezony, se dostal do první šance domácích po centru Holase, ale jeho hlavička šla vedle.
V 8. minutě přišel první skvělý zákrok Špačka, když odvrátil prudký oblouček.
O tři minuty později došlo před brankou Mimoně k velkému závaru, který však ke gólu nevedl.
Špačkův druhý skvělý zákrok přišel v 15. minutě, když višňovský útočník šel sám na bránu.
Ve 22. minutě dostal příležitost ke střele Bártl, ale jeho šajtle šla přímo do brankáře. Mimoňský útočník měl i možnost jít sám na gólmana, ale hostující obránci byli přece jenom rychlejší a znemožnili mu vystřelit.
Krásnou střelou bez přípravy se uvedl Polák, ale ta šla nad.
Dokud rozhodčí neodmává ofsajd, hra má pokračovat, čímž se ale mimoňští obránci neřídili a v 31. minutě přestali na chvíli hrát, právě pro domnělý ofsajd, a hosté se tak dostali do snadného přečíslení, které zakončili prvním gólem – 0:1.
Mimoňští se snažili hned vyrovnat, ale jejich případné střely mířily nad.
Na konci první půle Špaček znovu předvedl skvělý zákrok.
Do nadějné šance se v 52. dostal Novotný, když dobře vyskočil na Eichlerův centr, ale jeho hlavička nebyla přesná.
Druhý gól padl o čtyři minuty později. Špaček si na míč sáhl, ale přesto skončil v síti – 0:2.
V 59. minutě využil Bártl chyby hostí, avšak střela mířila jako většina domácích v tomto zápase vedle.
V 66. se domácí dopustili chyby, která přinesla třetí gól – 0:3.
Domácí se stále nemohli dostat do hry, kterou by alespoň trochu zmírnili hrozivý výsledek. Naopak. V 75. hráč Vinšové obešel Špačka a z těžkého úhlu zvýšil na 0:4. To už se někteří diváci zvedli a odcházeli zklamaně pryč.
Šena s Novotným sice vystřelili na brankáře, ale dát gól v tomto utkání mimoňským přáno nebylo.
Čtyři minuty před koncem ještě hosté zvýšili po krásné akci na konečných 0:5.


Rozhodčí: Čarnogurský. Žl. k.: 1:2. div ci: 150.
Mimoň: Špaček – Švehla (46. Miler), Polák, Feher, Mikloda (68. Šena) – Šesták, Novotný, Eichler, Sukovatý (30. Moučka) – Bártl, Holas.
Trenér Čeněk Holý: „Dnešní utkání se nám vůbec nepovedlo. V naší hře bylo hodně hluchých míst, hodně zkažených přihrávek, individuálních chyb a také jsme pozdě přistupovali k soupeři. Hráčům nemohu upřít snahu, ale utkání jsme nezvládli takticky. Nedokázali jsme zrealizovat do úspěšného konce ani nadějné gólové situace.
Pokud toto všechno sečtu, tak při kvalitě soupeře je výsledek takový jaký je. Musím vyzdvihnout výkon soupeře, který má podle mě nejsilnější tým za poslední roky a vynikající byli i všichni tři rozhodčí. Pevně věřím, že to byl ojedinělý výsledek týmu a že za týden ve Skalici podáme zcela jiný výkon.“

Další zprávy z regionu najdete zde