Dalším zápasem Zimní fotbalové ligy byl duel mezi rezervou FK Jablonec a Novým Borem.
Jablonec B – Nový Bor 4:2 (2:2)
Domácí trenér Jiří Hloušek zařadil do mužstva i několik hráčů, kteří byli vyřazeni z ligového A–týmu (L. Zelenka, Hrotek, Stožický a další), a začali územní převahou. Největší šanci si vytvořil Luděk Zelenka, jenže gólman Blumentritt byl na místě.
Novoborští hru po 20 minutách srovnali a za chvíli se radovali z vedoucího gólu. Novotný vyvezl míč z vlastní poloviny, nahrál Žabovi, který sklepl balon Donátovi a nová posila N. Boru se prosadila povedenou ránou z 25 metrů – 0:1.
Hosté se ale z vedení dlouho neradovali. Po autovém vhazování Jablonce špatně obsadili soupeřova hráče a ten se nemýlil – 1:1. Naštěstí za pět minut svěřenci trenéra Pavla Hradiského odpověděli tím nejlepším způsobem. Jeřábek oslovil Donáta, který se dostal za jabloneckou obranu a gólmana Němce zkušeně přehodil – 1:2.
Na opačné straně po nebezpečné hlavičce Zelenky zachránil své mužstvo Blumentritt, ovšem minutu před přestávkou již novoborský brankář kapituloval – 2:2.
Úvod II. poločasu patřil Žabovi, jenž se dvakrát ocitl tváří v tvář gólmanovi, ale své šance neproměnil.
Rezerva Jablonce postupem času zvyšovala obrátky a po hodině hry, kdy zachyboval v rozehrávce Žaba, šla z rychlého brejku do vedení – 3:2 To už hostům docházely síly a nebýt střídajícího brankáře Szaba, mohlo být skóre vyšší. Další hrubku při rozehrávce, tentokrát v podání Kazana, potrestal Jablonec pět minut před koncem, kdy se do otevřené obrany prodral Mičkal, který definitivně rozhodl – 4:2.
Nutno dodat, že v kádru N. Boru chyběli hráči ze zdravotních důvodů.
Branky: Zelenka 2, Šisler, Mičkal – Donát 2.
Trenér hostů Pavel Hradiský po zápase přiznal: „Hráli jsme s velmi kvalitním soupeřem, který dokázal odhalit naše chyby. První poločas byl z naší strany solidní, jen je škoda, že jsme těsně před půlí inkasovali druhou branku. Rozhodně však musím říct, že utkání bylo přínosem jak pro mě, tak i pro hráče a ukázalo nám, v čem se musíme zlepšit.“
V sobotu hraje FC Nový Bor od 11 hodin na hřišti Varnsdorfu.
Sestava N. Boru: Blumentritt, (46. Szabo) – Novotný, Podolský, Štálík, Šafář – Havlásek (65. Kazan), Jeřábek (46. Finklár), Kazan (46. Kuběj), Donát – Hladík (75. Havlásek), Žaba (65. Kudláček. Trenér P. Hradiský.