Bez Martina Hapiáka, Zdeňka Buryánka, Františka Kincla a gólmana Lukáše Řezáče odjedou fotbalisté Č. Lípy k dalšímu přátelskému střetnutí, tentokrát do Děčína, kde se na umělé trávě stadionu bývalého FK Pelikán střetnou od 14 hodin s Řezuzem.

Zápas hodně napoví

„Martin se Zdeňkem jsou nemocní, mají chřipku, Franta Kincl si obnovil zranění stehenního svalu a Lukáš má po duelu s Teplicemi nakopnutý palec,“ vysvětlil neúčast českolipského kvarteta v dnešním testu kouč Michael Šimek. Před samotným zápasem říká: „Utkání beru jako další průpravu, ale také vím, že může hodně napovědět, jak na tom jsme.“
Českolipský trenér ví, o čem mluví. FK Řezuz je účastníkem Krajského přeboru Ústecka, na vedoucí Vilémov ztrácí dva body a před týdnem porazil 3:1 Skalici.
Na otázku, jaká je mezi hráči po téměř dvouměsíční přípravě nálada, M. Šimek odpovídá: „Kluci jsou unavení, ale znovu mohu zopakovat, že poctivě trénují, a proto jen doufám, že to všechno zúročí v jarních mistrákách.“
S Českou Lípou trénuje i Ali Osumanu, ghanský útočník a miláček fanoušků, jenž poslední půl rok trávil na Kypru. Ten dnes proti Děčínu nastoupí. „Poslední schůzku ohledně toho, zda u nás bude hrát i v jarní části, s ním máme na začátku příštího týdne. Pevně věřím, že ano,“ řekl včera vedoucí mužstva Josef Košta.

O posilách se jedná

A další případné posily? Podle Košty má Č. Lípa zájem například o Martina Nováka, jenž je kmenovým hráčem Varnsdorfu, ale do základní sestavy třetiligového týmu se zatím neprobojoval. Na podzim hostoval v Holici.
„Dnes večer nám jeho smluvní manažer Rudolf Baránek z Poštorné sdělí své stanovisko. Pan Baranek by chtěl, aby hrál vyšší soutěž než krajský přebor, ale myslím si, že pokud se dohodneme, bude u nás velice platnou posilou,“ dodal včera vedoucí českolipského mužstva.
U Ploučnice by se mohl objevit také Lukáš Kuběj, cvikovský fotbalista, jehož zkouší divizní Bor. I o něm se v rámci společného pátečního tréninku Č. Lípy a N. Boru na umělé trávě hovořilo.
Předpokládaná sestava Č. Lípy v dnešním utkání s Děčínem: Dvořák – Rataj, Silný, Kolegar, Michalina – Hanoušek, Benc, Rašín (Novák), Půlpán – Leitner, Osumanu (Kuběj, Pohorský, Horáček).