Poslední kolo měl o víkendu na programu zimní fotbalový turnaj v Mimoni. Za příjemného bezvětří hostila domácí Jiskra soupeře z I. B třídy TJ Doksy.


Mimoň – Doksy 0:2 (0:1)
Úvod zápasu poznamenala přísná penalta. Útočník Doks udělal ve velkém vápně kličku okolo padajícího Vlka a v momentě, kdy obránce dopadl, zakopl o jeho hlavu a rozhodčí zapískal. Jako exekutor se k bílému bodu postavil Švec a nekompromisní střelou k tyči poslal hosty do vedení.
Za nepříznivého stavu se Mimoň nijak nevyburcovala k útočnější hře. Naopak, domácím chyběl pohyb bez balónu, nenabízeli se do volného prostoru a hráči s míčem tak byli nuceni chodit zbytečně často do osobních soubojů. Pod mírný tlak dostala Mimoň soupeře až k závěru prvního poločasu, ale obrana Doks nepustila domácí do vážnější šance. „Kluci pochopili, co po nich chci, hlídali prostor a hráče na tělo, zvýšili důraz,“ komentoval naplnění svých pokynů trenér Milan Bubla.
Také druhý poločas se nesl ve znamení dobré obrany hostů, kteří tu a tam vyráželi do nebezpečných protiútoků. Největší problémy dělal Jiskře na hrotu hbitý Kolařík. Do dvoubrankového vedení šli hosté v 56. minutě. Rychlým brejkem se dostali do přečíslení, Vágner přihrál z boku právě Kolaříkovi a ten ze dvou metrů propasíroval míč za záda brankáře Michálka – 0:2.
Doksy dále jen bránily výsledek a Mimoň získávala lepší hrou ve středu hřiště územní převahu. Ta však neměla kýžený efekt. „Kombinačně jsme na tom byli lépe, ale chyběla přechodová fáze směrem dopředu, natož abychom něco vymysleli v útoku,“ vystihl kámen úrazu trenér Holý.
Útočná snaha Mimoně vykřesala jiskřičku naděje pouze v podobě individuálního průniku Sukovatého, který si ve sprintu skrz obranu hostů obhodil i gólmana. Kapoun do souboje vlítl bez ostychu a Sukovatého srazil k zemi. Následný pokutový kop však Polákovi Kapoun chytil, a tak se domácí museli začít smiřovat s tím, že vyjdou gólově naprázdno. Navíc je začala zlobit obrana. Ještě třikrát do konce zápasu musela mimoňská defenzíva bezmocně přihlížet, jak jí Kolařík uniká a ocitá se sám před gólmanem. Dokský útočník už ale žádnou z dalších šancí neproměnil. Mimoň prohrála po nepřesvědčivém výkonu s celkem 1. B třídy 0:2.
Branky: 10. Švec (PK), 56. Kolařík.
Mimoň: Michálek – Hájek, Vlk, Feher, Mikloda – Šiška (53. Kubáň), Březina, Novotný, Müller – Polák, Sukovatý (63. Špaček).

Ohlasy trenérů

Po zajímavém duelu mezi Mimoní a Doksy (0:2) jsme požádali oba trenéry o zhodnocení.
Čeněk Holý (Mimoň): „Doksy dobře bránily a byly přímočařejší než my. Nám chyběla herní kvalita. Někteří hráči jsou po zranění nebo nemocích a je u nich co zlepšovat. V zápase bylo vidět, kdo má rezervy. Samozřejmě jsme potom měli problémy s organizací hry. Hráči, i vzhledem ke svému stavu, nedokázali plnit to, co jsme chtěli. Je pořád na čem pracovat. Každé utkání v přípravě nás posune směrem dopředu…“
Milan Bubla (Doksy): „Já jsem spokojený v první řadě s tím, že jsme s takovýmto soupeřem neobdrželi branku – už několikáté utkání po sobě. K ničemu jsme soupeře nepustili. Je vidět, že jsme opravdu udělali kus práce na defenzívě. Do Doks jsem přišel s vědomím, že kluci dopředu umí hrát. Hodně gólů dávali, ale na můj vkus jich také hodně dostávali. Proto již celé dva měsíce pracujeme na obranné činnosti.“