„Minulý týden mi volal z okresního svazu pan Karel Fischer, že bychom mohli postoupit do krajské soutěže z předposledního místa, ale s tím, že tento krok musí ještě schválit manažer Libereckého krajského fotbalového svazu König. My jsme na tuto možnost přistoupili, jenže krajský svaz tuto možnost vzápětí zamítl,“ sdělil Deníku Ladislav Zlatohlávek.
Připustil však, že ještě den předtím sekretáři STK Ladislavu Zahrádkovi, který obvolával možné zájemce o třetí postupové místo, sám řekl, že by Brniště sice tuto soutěž finančně zvládlo, ale problémy by mělo s hráčským kádrem. „Přesto jsme ještě hned poté situaci v našem oddíle zjišťovali a dospěli k názoru, že I. B třídu vezmeme. Jenže LKFS nám to nedovolil a dopadlo to tedy tak, jak to dopadlo – sestupujeme do třetí třídy.“
Brniště v posledním kole jarní části okresního přeboru podlehlo Dubé 0:5 a zaostalo o tři body za dvanáctým Žandovem. „Ale i kdybychom vyhráli, nic by se nezměnilo, protože s ním máme horší vzájemnou bilanci,“ povzdechl si sekretář FK Ladislav Zlatohlávek.