S jakým cílem jste šli do sezony?
Po výborném jarním tažení v I.B a následné euforii z postupu do I.A třídy jsme se nikterak netajili myšlenkou, bojovat v horních patrech tabulky. Bohužel, již v letní přípravě přišla vážná zranění hned tří hráčů základní sestavy: gólman Valeš a stoper Sommer – oba operace kolenních vazů, Bláha zlomený palec plus ještě dlouhodobá viróza Šťastného. To nám na klidu rozhodně nepřidalo. Ale v samotné soutěži jsme se prezentovali dobrou hrou, což je výborné zjištění. Obzvláště mě těší, že jsme ani v jednom utkání nepropadli a to je pro naši další práci hodně pozitivní a povzbuzující. Myslím, že i nováčkovská daň především v podobě čtyř pokutových kopů nařízených na hřištích soupeřů proti nám, z toho 2x v poslední minutě utkání, byla až příliš krutá.

Odpovídá místo kvalitě kádru?
Řeknu to velice krátce - neodpovídá, máme na víc. Můj osobní plán byl zisk minimálně 21 bodů, čili o 3 body více, a umístění okolo 5. příčky. No a jak se nakonec ukázalo, mé plány nebyly zase tak nereálné. Této partě mladíků věřím, má svoji kvalitu.

Jak jste řešili pozici brankáře?
Zranění Valeše jsme řešili příchodem zkušeného Pavla Blažka z N. Oldřichova, který mé představy určitě naplnil. Velké uznání a dík patří také Jirkovi Prskavcovi, který se na moji výzvu i ve svých 38 letech ochotně zapojil do letní přípravy a svým přístupem k tréninkům a posléze zápasům jen dokazoval, že do starého železa rozhodně nepatří.

Byl jste spokojen s obranou?
Je pravdou, že k obranné fázi mám nejvíce připomínek, neboť jsme obdrželi až příliš mnoho laciných branek, ale to neznamená, že by obrana hrála vyloženě špatně, to určitě ne. Defenzíva celého mužstva mi dělá největší starosti a určitě na ní musíme hodně zapracovat. Řada hráčů si stále neuvědomuje, že fotbal se hraje nahoru dolů s maximálním nasazením.

Přejděme k záloze.
Oproti jarním výkonům jsme i zde nepatrně pokulhávali, a to jak v již zmíněné defenzivní činnosti, tak v klidnějším a přesnějším řešení některých situací směrem dopředu. Z těchto důvodů jsem se rozhodl k třem závěrečným utkáním povolat zkušeného harcovníka Láďu Líbala – což byl můj tajný trumf – v té době hrajícího v B mužstvu, od kterého jsem si sliboval, že přinese především zklidnění naší hry a zároveň, že podpoří naši hru fotbalovou myšlenkou nejen při řešení standardních situací. Jsem rád, že tuto moji strategii Láďa zvládl na výbornou a i jeho zásluhou nám konec podzimu vyšel ke spokojenosti nás všech.

Nakonec útok…
Přestože útočná fáze mužstva jednoznačně dominovala, i zde jsou určité nedostatky, ve kterých se musíme zlepšit. Ale v tomto směru jsem opravdu spokojen nejvíc a myslím, že nejen útočné duo Šverma, Semík své poslední slovo rozhodně neřeklo.

Nejlepší zápas?
Velmi dobré utkání jsme odehráli v Jablonci n.J. a také v derby ve Skalici, ale svůj nejlepší výkon jsme podali hned v prvním domácím utkání proti Hlavici B, kde jsme jednoznačně dominovali a při vedení 4:0 jsme navíc promarnili minimálně ještě dvě další 100% šance ke skórování.Nakonec utkání skončilo 4:2.

Nejhorší zápas?
Nebyl žádný nejhorší.

Překvapil vás nějaký tým v soutěži?
Nijak zvlášť mě nikdo nepřekvapil, ale nejlepším mužstvem v soutěži je dle mého mínění družstvo ze Mšena a to asi také postoupí do KP.

Kdy začíná příprava a jak bude probíhat?
Zimní přípravu odstartujeme již 10. ledna a bude probíhat převážně na škvárovém hřišti, lesních zákoutích a v místní posilovně se speeningem. Herní projev budeme „pilovat“ především na umělé trávě v Mimoni, kde se zúčastníme zimního turnaje.
Závěrem bych chtěl všem našim hráčům, trenérům, funkcionářům, fanouškům a samozřejmě i našim sponzorům popřát šťastné a veselé Vánoce a do roku 2009 hodně štěstí, lásky a pevného zdraví.