Trenér Cvikova Miroslav Novotný má v plánu návrat na trávník. Vede ho k tomu útočná bezzubost jeho svěřenců. „Máme problémy s ofenzivou. Za tři zápasy jsme nedali ani jednu branku,“ říká cvikovský kouč.
Na nedávné klubové schůzi byla probírána možnost doplnění kádru v průběhu podzimu, na nikoho konkrétního to prý ale zatím nevypadá. „Vzhledem k tomu, že se těžko bude někdo v rozehrané sezoně shánět, tak to nejspíš zkusím já,“ říká Novotný a dodává: „Přesto jsme se shodli s vedením na tom, že bude potřeba tým nejpozději o zimní pauze někým vhodně doplnit.“

Cvikov – Ž. Brod 0:2 (0:1)

Hra Cvikova v domácím utkání proti Železnému Brodu přitom nevypadala od úvodních minut špatně. Ve 25. minutě ale domácí potopila hrubka pravého záložníka, který místo přihrávky volil kličku dozadu a přišel o míč. Soupeř šel poté do přečíslení a nedal brankáři Machačnému šanci. „Byl to vyloženě darovaný gól, který nás trochu srazil. Hráči se s tím do přestávky nedokázali vypořádat,“ litoval po utkání trenér Novotný.
V druhém poločase už na Cvikovských bylo opět vidět odhodlání s nepříznivým výsledkem něco udělat. Jejich snaha nicméně končila pouze u šancí, které nedokázali proměnit. Ty největší promarnil Sutr. Nejprve nebezpečně hlavičkoval, přičemž gólman hostů jeho pokus s obtížemi zneškodnil. Pak šel sám na brankáře a místo gólové přihrávky zvolil nepřesnou střelu.

Postupem času byl Cvikov nucen zkusit hru vabank. Soupeře sice dokázal dostat pod tlak, ale jeho urputná ofenziva přinesla rovněž hrozbu rychlých protiútoků. Jeden z nich také nakonec přinesl Železnému Brodu gólovou pojistku.
Miroslav Novotný: „Nejsem zklamaný jen z výsledku, ale také z první půle. Hlavně kvůli chybě, po které přišel gól, a kvůli tomu, že jsme do přestávky soupeře nedotáhli. Hráče bych chtěl nicméně pochválit za dobrý výkon v druhém poločase. Herně jsme na Železný Brod měli. Je ale škoda bodů, které jsme doma ztratili.“

Sestava Cvikova: Machačný – Rudinský, Kaiser, Flek, Urban – Kuběj, Bobelák, Smeták, Jirák – Sutr, Satrapa (střídali: 46. Červenka, 46. Zátka, 70. Bláha)